ASUS-Google_Meet_hardware_kit

ASUS zal in juli drie nieuwe hardware kits lanceren die perfect zijn afgesteld op Google Meet en 4K UHD video zullen leveren.

Advertentie

ASUS heeft vandaag een volledig nieuwe hardware kit aangekondigd die compatibel is met Google Meet. De kit moet gaan zorgen voor indrukwekkende HD-beelden tijdens videoconferenties.

ASUS Google Meet

Google Meet in 4K UHD

De originele Google Meet hardware kit dateert ondertussen al van 2014 en zorgde destijds voor een eenvoudige manier om een videoconferentie te voeren. Ondertussen is het tijd voor een upgrade en die kan ten tijde van het vele thuiswerken op geen beter moment komen. Geïnteresseerden kunnen onder andere een metalen behuizing verwachten die de set-up nog eenvoudiger maakt, een touch screen voor makkelijkere bediening en een indrukwekkende 4K UHD video kwaliteit.

Drie modellen voor verschillende budgetten

De hardware kit is beschikbaar in drie modellen: Een starterskit, een model voor kleine en gemiddelde ruimtes en een voor grote ruimtes. Elk van deze exemplaren is voorzien van het Google Meet Compute System, het computergedeelte van deze set-up. Op de lijst van specificaties vinden we een Intel Core i7-processor, dual-band 802.11ac WiFi voorzieningen en een hele selectie aan connectiviteitsmogelijkheden, waardoor je bijvoorbeeld meerdere beeldschermen kan aansluiten op hetzelfde moment. De magnetische behuizing is voorzien van een wall mount, waarmee het toestel aan de muur kan bevestigd worden of aan de achterkant van een monitor, al kan hij als geheel ook perfect op een bureau geplaatst worden.

ASUS Google Meet

De Starter Kit moet de meest budgetvriendelijke oplossing worden en net zoals de variant voor kleine en middelgrote ruimtes dat doet, werkt de set-up voor een capaciteit van maximaal 8 personen. Het verschil hier is dat het touchscreen wordt vervangen door een afstandsbediening met toetsenbord aan de achterkant. Het model voor grote ruimtes komt dan weer voorzien van een Logitech PTZ Pro 2 camera en is ideaal voor een capaciteit tot 20 personen. Verder zijn alle modellen voorzien van een speakermicrofoon die speciaal ontworpen is voor Google Meet.

Eenvoudige videoconferenties

Met deze release wil ASUS videoconferenties naar een hoger niveau tillen. Het joinen van een meeting zou zo enorm makkelijk moeten gaan via Google Calendar. Google Assistant wordt momenteel in beta getest voor de setup. Vergaderingen zullen ook veiliger verlopen, want het systeem zorgt automatisch voor de laatste nieuwe beveiligingsupdates.

De verschillende hardware kits zullen beschikbaar zijn in juli, een adviesprijs is nog niet bekend. Bovendien is de premium variant van Google Meet momenteel gratis beschikbaar tot 30 september.


Gerelateerde artikelen

ASUS Flip C436 Chromebook review: ChromeOS op z’n best

De ASUS Flip C436 is een enorm krachtige Chromebook die voortbouwt op het succes van zijn voorganger. Is hij zijn hoge prijs waard?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here