SpaceX Elon Musk geschiedenis

Elon Musk en SpaceX kunnen woensdag geschiedenis schrijven door succesvol twee NASA-astronauten naar het ISS te brengen met de Crew Dragon.

Advertentie

Na meerdere dagen van uitgebreide tests en diepgaande gesprekken, lijkt het erop dat SpaceX en NASA klaar zijn voor de lancering van het Crew Dragon ruimtetuig naar het International Space Station. Voor de allereerste keer zullen er twee astronauten aan boord zijn. De lancering staat gepland voor 27 mei. 

Good to go

Jim Bridenstine van NASA liet weten goede gesprekken en discussies te hebben gehad met het team van SpaceX. Iedereen werd opgeroepen om belangrijke uitdagingen voor de lancering aan te kaarten en dat werd massaal gedaan. De discussies gingen onder andere over onvoorziene technische problemen, de werking van de noodparachutes en meer. Op het einde van de dag, werd er door NASA een “go” gegeven voor de lancering nu woensdag. 

Crew Dragon en Falcon 9

De lancering zal NASA-astronauten Bob Behnken en Dough Hurley naar het ISS brengen. De missie maakt deel uit van het Commercial Crew Program, waarmee NASA derde partijen aanneemt om astronauten naar het ISS te brengen. SpaceX heeft hiervoor zes jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van de Crew Dragon. Ook de Falcon 9 raket maakt deel uit van deze missie en zal de Crew Dragon de ruimte in lanceren. Een eerste test daarvan verliep alvast vlekkeloos. Een tweede test staat voor vandaag gepland. 

SpaceX heeft dus nog wel wat werk aan de winkel, maar als alles goed gaat zal het bedrijf woensdag opnieuw geschiedenis schrijven. De lancering zal te volgen zijn op het YouTube-kanaal van SpaceX


Gerelateerde artikelen

Elon Musk en het mysterieuze incident op Cape Canaveral

Elon Musk is mogelijk weer eens verwikkeld geraakt in een PR-schandaal. Ditmaal niet omwille van gekibbel met de SEC, maar een vreemd incident met een van zijn SpaceX-raketten op de Cape Canaveral-lanceerbasis.

Elon Musk stelt Starship voor op Twitter

In het eerste kwartaal van 2019 zal Elon Musk's ruimtetuig Starship zijn eerst testvluchten maken. De SpaceX CEO zet daarmee een wel hele strakke deadline.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here