Nieuws

De Lijn breidt contactloos betalen uit naar trams in Antwerpen

De Lijn breidt zijn proefproject met contactloos betalen op trams uit naar Antwerpen, nadat het eerder al werd geïntroduceerd aan de kust en in Gent.

Sinds de coronamaatregelen van start gingen, gelden ook voor het openbaar vervoer de nodige voorzorgregels. Sinds enkele weken is het dragen van een mondmasker verplicht op alle vormen van openbaar vervoer. De Lijn nam nog extra maatregelen om de veiligheid van chauffeurs en passagiers op bussen en trams te garanderen, met name in de manieren waarop passagiers hun ticket kunnen betalen.

Betalen met cash was bij het ingaan van de eerste maatregelen al geen optie meer. De Lijn wil nu ook meer gaan inzetten op contactloos betalen. Op trams van de Kusttram en in de stad Gent vindt je daarom sinds kort witte betaalterminals waarmee je via je bankkaart kan betalen. Dat proefproject wordt nu ook uitgebreid naar trams in Antwerpen.

Bussen moeten volgen

Er zijn verschillende redenen waarom contactloos betalen de nieuwe norm op bussen en trams moet worden. De chauffeur moet na betaling geen kaartje meer geven, zodat er in principe geen contact meer hoeft te zijn tussen chauffeur en passagier. Dat is goed voor de hygiëne en veiligheid op het openbaar vervoer. Maar het moet ritten ook sneller en vlotter doen verlopen. Passagiers zullen sneller op de bus of tram kunnen stappen, wat de doorstroming ten goede komt.

Als het proefperiode met de witte betaalterminals ook in Antwerpen goed loopt, is het de bedoeling dat verdere uitbreiding snel volgt. Op termijn zouden de terminals ook op alle bussen moeten geïnstalleerd worden.

Uiteraard kan je via je smartphone ook nog steeds je ticket kopen. Dat kan door de boodschap ‘DL’ te sms’en naar het nummer 4884, of via de mobiele app van De Lijn. Ben je klant bij KBC? Dan kan je zelfs je ticket via de KBC-app kopen! Hoe dat moet, lees je in deze workshop. Het is in ieder geval supersnel en -veilig.

businesscontactloos betalende lijnmobiliteitslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals