Een 3D-engineer wil de Gentse Feesten dit jaar virtueel laten doorgaan. Hij ontwikkelde daarvoor een virtuele kopie van de stad.

Net zoals alle zomerfestivals mogen de Gentse Feesten dit jaar niet doorgaan. Dat is één van de eerste keren in de meer dan honderdjarige geschiedenis van het festival. Doodzonde natuurlijk, maar niet getreurd: er is een virtueel alternatief op komst.

Lucas Selfslagh werkt al sinds 2012 aan virtuele kopie van de stad Gent. De jonge 3D-engineer noemt het project een ‘uit de hand gelopen hobby’. Het begon ooit als een unieke mod voor de videogame Grand Theft Auto IV. Maar doorheen de jaren groeide het uit tot een virtuele wereld die de stad Gent tot in het kleinste detail nabootst. Van de Sint-Baafskathedraal tot elk bankje en vuilbak, je ziet het allemaal als je door de virtuele stad slentert.

Virtuele ontmoetingsplaats

Selfslagh heeft zijn virtuele stad tot nu toe altijd voor zichzelf gehouden, maar door de huidige situatie en het annuleren van de Gentse Feesten wil hij zijn creatie met de wereld delen. Hij wil van zijn project een virtuele ontmoetingsplaats maken, zodat mensen het festival niet hoeven te missen deze zomer. Artiesten zullen ook via Ghent Theft Auto een virtueel concert kunnen geven. Een dure VR-bril aankopen is daarvoor zeker niet noodzakelijk. Op die manier hoopt Selfslagh hen ook een hart onder de riem te steken. Er is meer nodig dan een virus om de Gentenaars tegen te houden.

Het enige wat de ontwikkelaar nog nodig heeft om zijn droom werkelijkheid te maken, zijn financiële middelen. Via Gofundme is hij een crowdfundingcampagne gestart. Het doel is om 9000 euro binnen te halen. Voorlopig staat de teller op 1740 euro.

“Het unieke gevoel van de Gentse Feesten kan je misschien niet kopiëren, maar je kan het wel proberen benaderen.”

Lucas Selfslagh, 3D-engineer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here