Cowboy 3

Belgische e-bike startup Cowboy lanceert vandaag de derde generatie van hun elektrische fiets, de Cowboy 3. Tijd voor een upgrade?

Advertentie

Na het succes van de Cowboy 2019 in binnen- en buitenland lanceert het Belgische Cowboy vandaag de derde generatie van hun e-bike. De elektrische fiets komt met verbeteringen op het vlak van hardware én software, waarmee het bedrijf het nog makkelijker wil maken om je door de stad te verplaatsen. 

Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen is dat van één verzet met automatische ondersteuning, dat de ritten met de Cowboy v3 nog vlotter moet maken dan die met zijn voorganger. Verder zijn veel onderdelen van betere kwaliteit dan voordien en werd er gekozen voor nieuwe, extra brede banden van 42mm. Er werden ook spatborden ontwikkeld die exclusief voor de Cowboy v3 geproduceerd zijn. De verwijderbare batterij werd behouden en met een totaalgewicht van 16,9 kilogram blijft de Cowboy zeer draagbaar. De off-road modus waarmee gebruikers tot 30 kilometer per uur kunnen rijden zal niet meer aanwezig zijn.

Gevoelige prijsstijging

Waar we de Cowboy v2 enorm aantrekkelijk vonden met zijn prijs van 1990 euro, komt die van de derde generatie op 2290 euro te liggen. Dat is een aardige prijsstijging, terwijl concurrenten zoals VanMoof de prijzen net laten dalen. Cowboy CEO Adrien Roose laat wel weten dat het hier om een transitiemodel gaat voor het bedrijf. Cowboy heeft immers voor de eerste maal de volledige productieketen in handen, waardoor de kwaliteit en het volume in de toekomst nog verhoogd kan worden. 

Cowboy 3 lifestyle

Grote update voor Cowboy app

Naast de fysieke aanpassingen wordt er ook aan de software aardig gesleuteld en deze wijzigingen zullen ook beschikbaar worden gemaakt voor de Cowboy 2019. Automatische ontgrendeling, diefstaldetectie, ongevaldetectie en routes op basis van luchtkwaliteit zijn enkele van de nieuwigheden die gebruikers kunnen verwachten. Daarnaast heeft Cowboy ook nog een volledig nieuw serviceaanbod op de planning staan voor deze zomer. Zo zullen fietsers met Cowboy Mobile Services online een reparatie kunnen boeken met een lokale specialist, die kostenloos aan huis komt. 

Specificaties Cowboy 3

• Gewicht – 16,9 kg, inclusief batterij.
• Materiaal kader – Aluminium.
• Lengte fietser – Eén maat (M/L), geoptimaliseerd voor fietsers van 170 tot 195 cm.
• Banden – Lekbestendige banden met flexibele grip, met een breedte van 42 mm.
• Remmen – Hydraulische Tektro-schijfremmen.
• Voorlicht – Geïntegreerd ledvoorlicht. Kan in- en uitgeschakeld worden via de app.
• Achterlicht – Geïntegreerd ledachterlicht. Schijnt harder wanneer je vaart mindert/remt.
• Garantie – 2 jaar.
• Actieradius – Bereik tot 70 km.
• Batterij – Verwijderbare batterij van 2,4 kg, 360 Wh en 10,0 Ah.
• App – iOS en Android. Veilig, digitaal slot via persoonlijke app.
• Riem – Gates carbonriem, levensduur van 30.000 km.
• Oplader – 100 W-oplader met totale oplaadtijd van 3,5 uur.
• Motor – Op maat gemaakte motor (30 Nm / 250 W), geïntegreerd in het achterwiel.
• Maximale snelheid – 25 km/u.

Cowboy 3 lifestyle

De Cowboy 3 is nu te bestellen via de website van Cowboy in de kleuren Absolute Black (zwart), Anthracite Grey (donkergrijs) en Mineral Grey (lichtgrijs). De eerste exemplaren zullen eind juli geleverd worden.


Gerelateerde artikelen

Cowboy 2019 e-bike review: Heerlijk fietsen, zonder moeite

Een elektrische fiets, is dat wel iets voor iemand van mijn leeftijd? Absoluut! Dat bewijst Cowboy, een Belgische start-up en producent van de Tesla onder de e-bikes.

Belgische e-bike start-up Cowboy haalt 2 miljoen pond op in 3 uur

Belgische e-bike start-up Cowboy heeft in enkele uren tijd meer dan 2 miljoen pond aan fondsen opgehaald dankzij crowdfunding.

Belgische e-bike start-up Cowboy lanceert verzekering tegen schade en diefstal

Belgische start-up Cowboy lanceert verschillende verzekeringspakketten om je Cowboy e-bike te beschermen tegen diefstal en schade

VanMoof Electrified S3 review: Je nieuwe droomfiets

De VanMoof Electrified S3 is prijs-kwaliteit de beste e-bike die je kan kopen en maakt het kopers van een elektrische fiets wel heel eenvoudig.

3 REACTIES

 1. Het verhogen van de prijs maar vooral het laten verdwijnen van de off road modus maakt deze ebike helemaal niet meer interessant. Het nog steeds nodig hebben van je telefoon om te kunnnen fietsen is ook nog eens gek genoeg onveranderd gebleven terwijl dat een van z’n grooste minpunten is.

  Bij van moof heb je een veel mooiere en completere fiets voor een lagere prijs.

 2. Inderdaad, zodra de fabriek begint te ‘rommelen’ aan mijn Off-road modus ( Cowboy type 2 ), overweeg ik over te stappen naar het merk uit Amsterdam. Die brengen een vernieuwd S2 uit onder het mom van S3. En dat onder de twee mille!

 3. Wat ze nooit vermelden in reviews. de draagkracht.
  Giant:
  Ik: dus hoeveel gewicht: berijder + bagage maximaal? antw. ‘130 / 140 kg geven we over het algemeen af voor onze ebikes.’

  Cowboy 93 kg dus 🙁 Halll…No-Go voor mij hoor. enkel vr lichtgewichten en geen bagage mee.

  + off-road mode weg. Zielig.

  succes 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here