Huawei heeft de Honor Play 4 Pro gelanceerd in China, een smartphone met een ingebouwde thermometer om iemands temperatuur te meten.

Advertentie

Het Chinese technologiebedrijf Huawei heeft een nieuwe smartphone op de markt gebracht, de Honor Pro Play 4. Op vlak van technische specificaties geen bijzondere smartphone, maar hij bevat een functie die hem wel uitzonderlijk maakt. De smartphone heeft namelijk een ingebouwde thermometer die werkt met infraroodsensoren.

Honor Pro Play 4 speelt daarmee perfect in op de huidige tijdsgeest, want naast het dragen van mondmaskers en het regelmatig ontsmetten van handen, lijkt het laten opmeten van onze temperatuur wanneer we een publiek gebouw betreden iets te worden waar we aan zullen moeten wennen. Koorts is namelijk een symptoom dat erop kan wijzen dat iemand besmet is met het coronavirus.

Temperatuur meten

In een video op Weibo, het Chinese YouTube, toont de smartphonefabrikant alvast hoe die thermometer werkt. Je richt de smartphone op iemands voorhoofd, en dan kan je de temperatuur aflezen op het display. Huawei beweert dat de thermometer temperaturen kan lezen van -20°C tot 100°C.

Infraroodsensoren worden ingezet in bijvoorbeeld luchthavens om contactloos iemands temperatuur te meten. Het voordeel voor Huawei om met sensoren te werken is dat de technologie al in veel smartphones aanwezig is die gezichtsherkenningstechnologie hebben. Het wordt ook voor speciale camera-effecten gebruikt. De technologie is dus voor een smartphonefabrikant relatief goedkoop en snel inzetbaar. Een feilloze methode om iemands temperatuur te meten is het wel niet. De meest accurate manier blijft nog steeds een thermometer onder je oksel steken (of een ander lichaamsdeel, wat je verkiest).

Richt de smartphone op iemand voorhoofd om diens temperatuur te meten. Afbeelding: Huawei

Technische specificaties

Laten we even snel de overige specificaties onder de loep nemen. Gezien de Honor Play Pro 4 een midrange smartphone is, zijn die niet heel bijzonder. Het LCD-display is 6,57 inch groot en bevat 2400 x 1080 pixels. Verder is de smartphone uitgerust met een Huawei Kirin 990 SoC, 8GB RAM-geheugen, een opslagcapaciteit van 128 GB en een 4200mAh batterij (geen 5G-ondersteuning). De smartphone heeft drie camera’s: een hoofdcamera met 40MP-lens, een telefotolens van 8MP, en een selfiecamera met 32MP. De smartphone draait wel op Android 10, maar Google-applicaties heeft die uiteraard niet.

De smartphone is voorlopig enkel te koop in China, en het is nog af te wachten of hij ook in andere landen zal worden gelanceerd. De kostprijs in China bedraagt 2999 yuan, omgerekend 372,74 euro.

De infraroodsensor is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar zit verborgen onder de tekst ’40MP AI camera’-tekst. Afbeelding: Huawei
Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Huawei P40 Pro: De smartphone die bijna perfect was

De Huawei P40 Pro heeft geen Google-diensten aan boord en is daarmee meteen een stuk minder gebruiksvriendelijk dan de gemiddelde Android-smartphone. Hij heeft heel wat goed te maken. Maar slaagt hij daar ook in?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here