Nieuws

Apple Maps extra snel geüpdatet met muurschildering Black Live Matters

Apple Maps Black Lives matter
Apple Maps heeft een Black Lives Matter muurschildering vlakbij het Amerikaanse witte Huis meteen toegevoegd aan Apple Maps.

Vorige week liet Apple CEO Tim Cook al weten dat ze bij Apple nog meer gingen inzetten op gelijkheid. Het lijkt erop dat de technologiegigant al meteen de daad bij het woord voegt, want de Black Lives Matter-slogan die niet ver van het Witte Huis in enorm letters op de grond werd geschreven, werd onmiddellijk toegevoegd aan Apple Maps.

Snelle toevoeging

De muurschildering is te vinden in 16th Street, op wandelafstand van het Amerikaanse Witte huis in Washington DC. Op Apple Maps zijn de gele letters al sinds enkele dagen zichtbaar. Het gaat heel duidelijk niet om geplande update, want de beelden lijken manueel toegevoegd te zijn. De omgeving rond de schildering is immers gewoon hetzelfde gebleven. Op Google Maps is er niets veranderd. 

Burgemeester vs Trump

De schildering staat niet alleen voor de Black Lives Matter-beweging, maar is ook het symbool geworden van de strijd tussen de burgemeester van Washington DC, Muriel Bowser, en de Amerikaanse President Trump. De tweede waren het de afgelopen week duidelijk niet eens over de manier waarop er werd omgegaan met de protesten en hoe de demonstranten aangepakt moesten worden. Om duidelijk te maken dat het nog altijd haar stad is, gaf Bowser de toestemming voor de schildering en werd de omgeving errond ook hernoemd naar Black Lives Matter Plaza. De schildering stopt aan St. John's Episcopal Church, de kerk waar Trump demonstranten hardhandig heeft laten zodat hij een fotoshoot kon doen met de Bijbel. 

https://twitter.com/MayorBowser/status/1268928589975695361?s=20

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business