Nieuws

Twitch-streamers overspoeld met aanklachten copyright

Heel wat streamers van Twitch hebben de voorbije dagen een reeks aanklachten voor het schenden van copyright gekregen. Soms gaat het over aanklachten van enkele jaren oud.

Een aantal streamers die actief op het streamingplatform Twitch hebben de voorbije dagen vervelend nieuws gekregen in de vorm van een aanklacht voor copyrightschendingen. De meeste aanklachten gingen omwille van clips die van streams gegenereerd worden. Clips zijn een vaak gebruikte manier om een nieuw publiek kennis te laten maken met een streamer.

Opvallend is dat de aanklachten gaan over clips of streams die al enkele jaren oud zijn. Toch is Twitch verplicht om hier tegen op te treden. Dat is opgenomen in de sectie over copyright in de Digital Medium Copyright Act die geldt in de Verenigde Staten. Twitch moet er dus voor zorgen dat alle clips die worden aangeklaagd zo snel mogelijk van het platform verdwijnen.

Vervelende situatie voor streamers

Maar ook dat is niet zo eenvoudig, en het plaatst de streamers in een lastig parket. Ten eerste worden clips gegeneerd door de kijkers, en niet de streamers zelf. Daarnaast maakt het feit dat de clips vaak al enkele jaren oud zijn, het ook zeer lastig om ze nog terug te vinden. Enkele streamers klaagden de situatie aan op sociale media omdat ze zich redelijk machteloos voelden. Het gebruikersreglement van Twitch stelt expliciet dat bij drie aanklachten voor copyright het account verwijderd wordt.

Ook Twitch erkend dat dit een redelijk uitzonderlijke situatie. Het platform maakte nooit eerder mee dat zo’n groot aantal aanklachten op een korte tijd binnenkwamen. Het wil de streamers dan ook niet aan hun lot overlaten. Op Twitter liet het platform weten dat het samen met streamers naar oplossingen wil zoeken, en het werkt aan nieuwe tools om het eenvoudiger te maken oude clips op te sporen en te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business