Nieuws

Google werkt aan nieuwe Nest Home speaker

Google Home
Er zou een opvolger voor de Google Home aankomen.

In 2016 lanceerde Google de originele Home smart speaker, samen met de Google Pixel en Chromecast Ultra. Intussen zijn we weer vier jaar verder en wordt het tijd voor een vervanger. Bronnen hebben aan 9to5Google laten weten dat de zoekmachinegigant onder codenaam ‘prince’ werkt aan een nieuwe Nest-speaker ter vervanging van de Google Home.

Google Nest ‘prince’

Net zoals bij de Home vandaag zou de ‘prince’ ook geen display hebben. Volgens de niet vernoemde bronnen is de nieuwe speaker in grootte vergelijkbaar met de Sonos One. Dat betekent dat er dus meer plaats is voor grotere drivers en deze nieuwe Nest-speaker dus een stuk betere audio kan leveren. Momenteel heeft de Google Home Max twee tweeters en twee woofers, naar verwachting zou de nieuwe prince minstens vergelijkbare hardware moeten hebben.

Software

Software-gewijs is er dan weer minder geweten. Volgens de bronnen is de nieuwe speaker uiteraard voorzien van Google Assistant, maar de kans is groot dat er weinig nieuwe of unieke software zal te vinden zijn.

Hoe de speaker gaat heten? Ook dat is nog onduidelijk. Het toestel zou al een tijd onder de naam prince rondgaan in het bedrijf. Qua lancering verwachten we dat deze nieuwe Nest-speaker ergens in de herfst van dit jaar of later zal komen. De Pixel 4a werd ook uitgesteld dus verwachten we hier ook niets anders van. We laten ons in ieder geval graag verrassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business