Nieuws

Tesla Roadster v.s. Porsche Taycan: welke kies jij?

Tesla Roadster Porsche Taycan
Alborz Design zetten de Porsche Taycan en Tesla Roadster naast elkaar. De verschillen zijn enorm, zowel vanbuiten als onder de motorkap.

Voor het eerst sinds de lancering van de Tesla Roadster in 2017 zien we een vergelijkend filmpje waarin de Roadster het opneemt tegen een geduchte concurrent. Alborz Design ging aan de slag met de ontwerpen van zowel de Tesla Roadster als de Porsche Taycan, bouwde een propere video en zette beide elektrische sportwagens naast elkaar. Het verschil is verbluffend.

Tesla Roadster v.s. Porsche Taycan

Op papier is de Tesla Roadster “de snelste wagen ter wereld” met een actieradius van 1000 kilometer en een topsnelheid van meer dan 400 km/u waarbij je in 2,1 seconden naar 100 km/u vliegt. Een klein monster dus.

De Porsche Taycan daarentegen haalt maar een kleine 330 kilometer actieradius op papier. Qua acceleratie zit de Taycan iets hoger met 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Los van de actieradius die beide wagens totaal verschillend maken, is ook het design van de sportauto’s heel apart.

Naast elkaar

Als je beide elektrische wagens naast elkaar zet, valt dat verschil meteen op. De Porsche Taycan is een stuk groter en breder dan Tesla’s Roadster. Maar misschien is het ook niet eerlijk om ze naast elkaar te zetten aangezien de Taycan wel een 4-zitter is. Op die manier komt de Taycan dus meer in de buurt van Tesla’s Model S.

De video van Alborz Design gunt ons in ieder geval een unieke blik op beide wagens. Welke kies jij? Mocht je voor de Tesla Roadster willen kiezen zal je nog even moeten wachten. Ook al is hij gelanceerd in 2017, men verwacht dat hij pas vanaf 2022 beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business