Nieuws

Vakantieplannen? Europese Commissie lanceert app met reisinformatie

Nu de meeste landen hun grenzen weer openstellen voor toeristen, lanceert de Europese Unie een digitaal platform met informatie over de toestand van de coronamaatregelen voor elk land.

Sinds deze week zijn in de meeste Europese landen de grenzen opnieuw opengegaan. Dat betekent dat we na twee maanden eindelijk nog eens een reisje kunnen maken naar onze buurlanden. Voor veel vakantiegangers een grote opluchting, want het ziet er naar uit dat die vakantie dan toch kan doorgaan. Maar toch heersen in de meeste Europese landen nog verschillende coronamaatregelen om een nieuwe opflakkering van het virus te voorkomen. Ook zijn sommige landen zoals Griekenland nog ietwat voorzichtiger met het toelaten van Belgische toeristen.

Om het overzicht te helpen bewaren, lanceerde de Europese Commissie gisteren het digitaal platform Re-open EU dat alle maatregelen die in de verschillende lidstaten gelden voor je samenbundelt. Het platform is beschikbaar via de website reopen.europa.eu, en kan ook als een mobiele smartphone-applicatie gedownload worden. De website heeft ook een Nederlandstalige versie.

Praktische informatie en waardebonnen

De website werkt als volgt. Bij ‘Kies uw bestemming’ geef je aan naar welk land je wenst te reizen. Je kan informatie opzoeken over de landen die bij de Europese Unie zijn aangesloten, dus landen als het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland vallen hier wel uit de boot. Druk op ‘Ga’ en je ziet alle informatie die je moet weten. Dat gaat van praktische informatie zoals het dragen van mondkapjes, reisbeperkingen, grenscontroles, toeristische diensten en de regels van het openbaar vervoer. Maar je vindt voor elk land ook informatie over de sociale regels die van kracht zijn, en openingstijden van toeristische attracties en horecazaken. De cultuur- en horecasector kan je alvast steunen door een waardebon te kopen via de website, die je bij aankomst kan inruilen.

Volgens Eurocommissaris Thierry Breton is het belangrijk dat na weken sluiting de binnengrenzen van de Europese Unie weer opengaan. Zo kan het toerisme ook met mondjesmaat weer op gang komen. Reizigers die zich toch aan een buitenlandse reis willen wagen deze zomer, kunnen via Re-open EU gemakkelijk informatie terugvinden. Om de informatie actueel te houden, steunt de Europese Commissie op de actieve bijdrage van de lidstaten, die de informatie zelf moeten aanbrengen.

Re-Open EU is bedoeld als een overkoepelende samenwerking tussen Europese landen. Veel landen hebben ook nog hun eigen applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business