Nieuws

Google brengt Windows Apps naar Chrome OS met Parallels

Chrome OS
Google wil Windows-apps naar zijn Chromebooks brengen via een samenwerking met Parallels. Momenteel zou het voornamelijk voor zakelijke doeleinden zijn.

De nieuwe samenwerking tussen Google en software-ontwikkelaar Parallels moet ervoor zorgen dat zakelijke gebruikers met een Chromebook ook Windows-apps op Chrome OS kunnen installeren. Parallels zou daarvoor een variant bouwen van zijn bestaande virtualisatiesoftware.

Chrome OS & Parallels

Parallels is een software-bedrijf dat pakketten aanbiedt waarmee je virtueel Windows kan draaien op Mac-toestellen. Op die manier kunnen klanten gemakkelijk gebruikmaken van de twee besturingssystemen zonder dat Windows in dit geval via een partitie moet geïnstalleerd worden op de Mac.

Nu zou Chrome OS ook een versie van Parallels krijgen. Althans, in het begin enkel voor Chrome Enterprise. In eerste instantie zou bijvoorbeeld Microsoft Office dan beschikbaar zijn op Chrome OS, nadien volgen natuurlijk andere apps ook.

De zoekmachinegigant heeft laten weten dat het in de komende maanden meer details rondom de samenwerking zal bekend maken.

Parallels op Mac.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business