Nieuws

Gespot: de allereerste Tesla Model Y in Europa

Tesla Model Y
De Tesla Model Y komt dichterbij. Een officiële lancering in Europa is er nog niet maar de autobouwer lijkt er wel volop mee bezig te zijn.

De Tesla Model Y productie is officieel van start gegaan aan het begin van de coronacrisis in Europa. Ergens begin maart van dit jaar dus. Daarmee ging het nieuwste elektrische model van de autobouwer sneller in productie dan verwacht. De autobouwer moest namelijk stock opbouwen.

Uiteraard stak de pandemie daar een stokje voor en moest het al snel zijn fabrieken weer stilleggen. Resultaat? Tesla kon geen stock meer opbouwen, leveringen vertraagden en de productie laag voor 100% stil.

Intussen zijn de fabrieken alweer opgestart maar is de Model Y dé prioriteit geworden voor Tesla. De autobouwer is nu ook gestart met internationale leveringen van de Model Y in Europa. De eerste rijdt momenteel al rond in Nederland waar hij door Tesla zelf wordt getest.

Tesla Model Y in Nederland

Het eerste Model Y is er eentje uit de Verenigde Staten met een VS-stekker. De spotter nam een foto en daaruit blijkt dat het bedrijf zelfs tests aan het uitvoeren is langs de Nederlandse (snel)wegen. Nu blijft de vraag, wanneer gaat Tesla de Model Y lanceren in Europa? Wij kunnen alvast niet wachten!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business