Nieuws

KBC onthult digitale assistente Kate voor KBC Mobile-klanten

KBC Mobile Kate
KBC kiest voor een volgend level in de digitalisering en introduceert spraakassistente Kate voor KBC Mobile.

KBC heeft de laatste jaren reeds enorme stappen gezet in de digitale transformatie van zijn activiteiten, zowel intern als in de manier waarop het zijn klanten bedient en flexibel inspeelt op hun snel wijzigende noden en verwachtingen.

Tijdens de lockdown als gevolg van de Coronapandemie werd duidelijk dat steeds meer klanten in toenemende mate voor digitale toepassingen kiezen en hun verwachtingen ten aanzien van die digitale toepassingen steeds hoger liggen. KBC Mobile is daarin het voornaamste digitale product van de Belgische bank.

Zo zal Kate er gaan uitzien in KBC Mobile.

Kate van KBC

Deze week lanceerde Johan Thijs, CEO bij KBC, een nieuwe digitale assistente. “Met de ondersteuning van artificiële intelligentie en data-analyse kunnen we oplossings-gedreven werken om op die manier onze klanten proactief te ontzorgen. De klant die dat wenst, kan voortaan standaard rekenen op zijn persoonlijke, volledig digitale assistente, Kate, die we vandaag in primeur aan de pers voorstellen.” Met Kate zet KBC een enorme stap voorwaarts in de dienstverlening aan haar klanten waarbij ontzorging van de klant het leidmotief wordt.  

Hoe werkt het?

De klant kan aan Kate vragen stellen met betrekking tot zijn basis financiële transacties (geld overschrijven, verzekeringsaangifte, …). Ook zullen gebruikers van KBC Mobile bijvoorbeeld in zijn mobiele app regelmatig op een discrete manier voorstellen krijgen van KBC en daardoor maximaal ontzorgd worden. Die voorstellen lijken een beetje op de meldingen die je vandaag al te zien krijgt in Mobile omtrent je maandelijkse uitgaven. Het staat de klant helemaal vrij om daar al dan niet op in te gaan.

Als de gebruiker hierop ingaat, zal de oplossing volledig digitaal aangeboden en verwerkt worden. In een eerste fase, vanaf november 2020, zal project Kate in België de KBC Mobile-klant een aantal mogelijkheden bieden. Kate zal in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn.

Voor KBC Mobile betekent dat het volgende:

  • De klant kan geld overschrijven via stemherkenning (door Kate met voice te verrijken maakt de bank het aanbod ook meer toegankelijk voor minder digitale klanten)
  • De klant kan zijn Assurcard-nummer (hospitalisatiekaartnummer bij eventuele hospitalisatie) opvragen en Kate zal die vraag proactief en intelligent automatisch ombuigen in een vraag om de hospitalisatie-claim in te dienen (hospitalisatieverzekering)
  • Kate doet de klant voorstellen om te besparen op zijn energiefactuur of om een 4411 parkeersessie te betalen enzovoort

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business