Nieuws

Nederlandse Lightyear bouwt zonnedak voor Tesla Model 3

Door zijn zonnedak op andere wagens te leggen wil Lightyear testen of zijn zonnecellen duurzaam genoeg zijn en meer data ophalen voor de verbetering van de toekomstige One.

De Nederlandse autobouwer Lightyear is gestart met proeven op andere elektrische wagens dan het eigen merk. Lightyear wil in 2021 de One uitbrengen maar wil om zijn eigen systemen te optimaliseren het zonnedak eerst uittesten op andere wagens. Op die manier wil de autobouwer meer data binnenhalen over het rendement van zijn zonnecellen.

Lightyear One

De Lightyear One is een unieke wagen. Het dak is voorzien van zonnecellen waardoor de wagen ook tijdens het rijden kan opladen op zonnige dagen. Iets wat we in onze contreien misschien nog niet zo betrouwbaar vinden, maar als we de klimatologen mogen geloven zullen we ook in België en Nederland steeds meer zon krijgen.

De Lightyear One ziet er vandaag nog heel futuristisch uit. Toch zou het model dat je nu ziet in 2021 moeten uitkomen. De wagen heeft een actieradius van ongeveer 725 kilometer die verlengd kan worden door de zonnepanelen op de motorkap, het dak en de kofferruimte.

Testwagens

De autobouwer van elektrische wagens test al langer met andere merken. Maar nu koos het bewust voor een Tesla model 3 en Volkswagen Crafter LCV. Beide onderzoekswagens rijden rond in de omgeving van het hoofdkwartier in Helmond.

Met deze testwagens wil het bedrijf de energieopbrengst van het zonnedak achterhalen en hoopt het zo een beter inzicht te krijgen in onder andere de duurzaamheid van zijn zonnecellen.

Zakelijke klanten

Momenteel heeft Lightyear al een enorme community achter zich. Maar het hoopt in de toekomst ook meer zakelijke klanten te lokken. Daarvoor is het bedrijf een samenwerking met LeasePlan aangegaan. Op die manier kunnen bedrijven de Lightyear One vanaf 2021 gemakkelijker leasen.

De nieuwe zonne-auto zal zoals vermeld eind 2021 op de markt komen en zou meer dan 100.000 euro kosten.

Zou jij investeren in een zonne-auto?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business