Google Meet

Google Meet gaat in een aankomende update nog meer ondersteuning aanbieden. Bereid je voor om een eigen achtergrond in te stellen.

Advertentie

Google Meet heeft, net zoals enkele andere aanbieders van videoconferentie software, nog best wat inhaalwerk te doen in hun strijd tegen de dominante positie van Zoom. Deze laatste is enorm populair sinds de start van de lockdowns overal ter wereld en dat is omdat de applicatie nu eenmaal de meeste mogelijkheden biedt. Google gaat echter verschillende nieuwigheden introduceren, zodat Google Meet wat meer gaat lijken op Zoom, Microsoft Teams en andere concurrenten. Zelf aan te passen achtergronden zullen ongetwijfeld het populairst zijn.

Google Meet limiet naar 49 deelnemers

De update komt er voor klanten van G Suite Education en Enterprise. De huidige limiet van 16 deelnemers wordt opgetrokken naar 49, wat ook de grootste klassen zou moeten ondersteunen. Gebruikers zullen hun eigen achtergrond kunnen instellen of hun bestaande achtergrond kunnen verbergen, zodat ze zich comfortabel kunnen voelen binnen het gesprek. 

Om de lessen wat vlotter te laten verlopen, zien we ook een nieuwe functionaliteit om je hand op te steken, zoals die recent werd toegevoegd aan Microsoft Teams. Ook komt er een handig overzicht van elke meeting, waardoor docenten makkelijker kunnen zien wie aanwezig was, zelfs na afloop. Breakout rooms moet het dan weer eenvoudiger gaan maken om een gesprek op te splitsen in meerdere kleine groepen, bijvoorbeeld voor groepswerken. Polls en extra controle voor de moderators zitten er ook aan te komen. Een apart kanaal voor Q&A zal bedrijven dan weer helpen met een manier om deelnemers vragen te laten stellen, zonder dat de chat of presentatie daardoor gestoord wordt. 

Nog geen release date bekend

De update is nog niet voor nu meteen en Google gaf geen exacte datum, maar het is ongetwijfeld in hun voordeel om zo snel mogelijk de best mogelijke versie van Google Meet aan te bieden. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Microsoft Teams toont preview van functies voor consumenten in mobiele app

Benieuwd hoe de nieuwe functies voor consumenten in Microsoft Teams er uit zullen zien? Via de mobiele app kan je al een kijkje nemen!

1 REACTIE

  1. VRAAG: Gaat men de camera ook kunnen instellen? In en uitzoemen… Beeld kantelen, omdraaien, …? Helderheid instellen…? Zou gemakkelijk zijn als het in de applicatie mogelijk is ipv naar PC instellingen te zoeken…? Bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here