Nieuws

Microsoft Teams verhoogt limiet voor vergaderingen tot 300 deelnemers

Vergaderingen in Microsoft Teams zonder video kunnen vanaf nu tot 300 deelnemers tegelijk ondersteunen. De limiet werd verhoogd voor inbel- en chatfuncties.

Het nieuws van de verhoging werd door Mike Tholfsen, product manager voor de educatieve afdeling van Microsoft, aangekondigd via Twitter. Microsoft was naar verluidt al een tijdje aan het experimenteren met een verhoging van het aantal deelnemers van 250 naar 300. Na een succesvolle testperiode wordt de functie vanaf vandaag naar alle gebruikers uitgerold. De verhoging is voorlopig nog niet doorgevoerd voor de versie van Microsoft Teams voor overheidsdiensten, Teams for Government. Microsoft plant dit wel te doen.

Opgelet: de limietverhoging is enkel van toepassing op inbellen en de chatfuncties van Microsoft Teams. Hou je vergaderingen met video en audio, dan moet je nog steeds rekening houden met een deelnemerslimiet van 20 deelnemer. Maar ook dit zal binnenkort wel verhoogd worden naar 49 deelnemers, vergelijkbaar met de limiet van Zoom.

Consumentenfuncties

Tot op heden is Microsoft Teams een videochatapplicatie die vooral geschikt is voor het professionele gebruik. Daar komt binnenkort wel verandering in. Microsoft gaat enkele functies toevoegen die gericht zijn naar consumenten, zoals het opstellen van gedeelde lijstjes en kalenders. Sinds vorige week kan je via de mobiele app van Teams al een preview vinden van hoe die consumentenfuncties er uit zullen zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business