Nieuws

Microsoft Teams toont preview van functies voor consumenten in mobiele app

Benieuwd hoe de nieuwe functies voor consumenten in Microsoft Teams er uit zullen zien? Via de mobiele app kan je al een kijkje nemen!

In maart kondigde Microsoft aan dat het zijn professionele videochatapplicatie ook meer naar consumenten wil positioneren. De app is door de coronacrisis ontzettend succesvol, en Microsoft wil op dat succes voortborduren om Teams naar een groter publiek te brengen. Maar in plaats van een aparte app te ontwikkelen, zou Microsoft enkele functies voor consumenten toevoegen aan de bestaande app. Het idee is dat Teams zo uitgroeit tot één centraal videochatplatform dat je voor zowel professioneel als privégebruik kan aanwenden.

Er is ook al heel wat informatie bekend over welke functies de ‘consumentenversie’ van Teams zou krijgen. Dat zijn onder andere het delen van lijstjes, kalenders, documenten, wachtwoorden en het gezamenlijk bewerken van documenten gemaakt met Office-toepassingen. Er komt ook een verbeterde chatfunctie.

Neem al eens een kijkje

Ben je benieuwd hoe dit er allemaal zal uitzien? Dan hoef je niet langer te wachten, want Microsoft is inmiddels begonnen met het uitrollen van een preview van die nieuwe functies. Daarvoor moet je de mobiele app op je smartphone hebben staan (zowel Android als iOS). Heb je al een account, dan kan je je privéaccount koppelen aan je professioneel account, met hetzelfde mailadres of telefoonnummer.

Het zou tot enkele weken kunnen duren vooraleer iedereen de preview ontvangt. Dus als je nu nog niets ziet, dan moet je even geduld hebben. De nieuwe functies zullen normaal gezien vanaf eind dit jaar klaar zijn voor gebruik. De consumentenfuncties zullen (voorlopig althans) volledig gratis zijn bij hun release.   

Microsoft voegde onlangs nog enkele interessante functies toe aan de applicatie. Zo kan je eindelijk je eigen achtergrond toevoegen, en zal het aantal deelnemers worden opgetrokken naar 49.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business