Nieuws

ING Bank België lanceert app om abonnementen stop te zetten

ING app
ING België start met een nieuwe tool waarmee klanten hun abonnementen gemakkelijk kunnen beheren in één applicatie. Een samenwerking met Minna.

Dit najaar zal ING Bank België een applicatie uitrollen waarmee klanten al hun abonnementen in één omgeving kunnen beheren en opzeggen indien nodig. Die app zal beschikbaar zijn als een individuele tool of via de ING Home’Bank-omgeving waarmee klanten vandaag al bankieren.

ING digitaliseert

Een abonnement voor de fitness, je gsm, internet, Netflix, Spotify, Hello Fresh, datingsite, gas en elektriciteit, de krant, enzovoort. De zogenaamde abonnementeneconomie is al een tijd in opmars en zal volgens experts alleen maar toenemen. Vroeger had je op je bankafschriften alleen de kosten van een telefoon- en televisieabonnement. Door de digitalisering is de drempel om een abonnement te nemen verkleind of veel gemakkelijker geworden. De keerzijde is dat consumenten vaak niet meer weten hoeveel abonnementen ze nu werkelijk hebben. Ook onderschatten ze het aantal.

Volgens een rondvraag van ING bij zo’n vierhonderd Belgen blijkt dat het bedrag aan abonnementen flink kan oplopen. Zo geven twee op de vijf ondervraagden (41%) aan dat ze maandelijks gemiddeld tussen de tweehonderd en de vijfhonderd euro aan abonnementen spenderen.

Bijna vier op de tien (39%) denken dat ze maximaal drie abonnementen hebben, terwijl dat cijfer in de realiteit vaak hoger ligt. Veel klanten hebben geen overzicht meer van wat ze nu werkelijk per maand betalen aan abonnementen. Daar komt nu een einde aan. Bijna twee miljoen digitale ING-klanten zullen via hun ING-app of via de website (HomeBank) gratis beroep kunnen doen op een digitale abonnementenmanager. Daarmee is ING de eerste bank in België die dit zal aanbieden.

Zweedse fintech

De nieuwe digitale abonnementenmanager komt er dankzij een samenwerking tussen ING en Minna Technologies, een fintechbedrijf uit Zweden. Deze toepassing werd eerst getest binnen ING Labs Brussels, de innovatie-accelerator van de bank die fintechstart-ups ondersteunt bij het ontwikkelen van hun producten door gegevens, klanten en ervaringen van de bank open te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business