Mobiel, Nieuws

WhatsApp kondigt QR-codes aan om contacten toe te voegen (update)

Ook geanimeerde stickers, een nieuwe knop om een groepschat op te bellen en een dark mode voor de webversie zitten er aan te komen.

Update 09/07: Ook bedrijven zullen gebruik kunnen maken van QR-codes om hun contactgegevens met klanten te delen via WhatsApp for Business. Ze kunnen ook zelf bepalen welke info klanten te zien krijgen als ze de code scannen, zoals openingsuren of links naar productcatalogi.


WhatsApp heeft gisteren heel wat nieuwe functies aangekondigd voor zijn chatapplicatie, die allemaal in de komende weken zullen uitgerold worden. Voor de meeste daarvan was de mededeling van WhatsApp niet meer dan de bevestiging van geruchten die al even liepen. Één van de meest interessante updates is waarschijnlijk de toevoeging van QR-codes.

QR-codes zijn een nieuwe snelle manier om contacten toe te voegen. In plaats van manueel iemands telefoonnummer in te geven, kan je gewoon de code scannen. Het is een aanvulling op de functie om contacten te delen die nu al bestond. De QR-codes mogen we over enkele weken met een update verwachten.

Daarnaast gaat WhatsApp ook verbeteringen aanbrengen aan zijn videobelfuncties. De limiet van 8 personen die kunnen deelnemen wordt nog niet verhoogd, maar er komt wel een nieuwe knop om je groep sneller op te bellen, en de beeldkwaliteit en -grootte zullen ook opgeschroefd worden.

Geanimeerde stickers

Dat is nog lang niet alles. De geanimeerde stickers zaten al een tijdje in een bèta, en komen nu naar het grote publiek. De stickers lijken hard op de stickers die WhatsApp al heeft, met dan het verschil dat ze bewegen. Een leuke manier om je gesprekken weer wat op te vrolijken. Ze zullen samen met de QR-codes worden toegevoegd aan de app.

Tenslotte zegt WhatsApp dat de dark mode voor de web- en desktopversie eindelijk online is sinds vandaag. Dark mode voor de mobiele applicatie is al een tijdje beschikbaar als je Android 11 of iOS 13 hebt. Voor eenvoudige gsm’s die draaien op het besturingssysteem KaiOS, zoals de Nokia 2720, komt er een nieuwe Status-functie die er een vereenvoudigde versie is van Facebook en Instagram Stories.

Naar welke van deze vernieuwingen kijk jij het meest uit?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business