Olympus

Cameraproducenten spelen in op de stijgende vraag naar webcams. Ook Olympus heeft nu een eigen webcamtool voor zijn systeemcamera's.

Advertentie

De Japanse fabrikant van systeemcamera’s Olympus heeft een nieuwe tool gelanceerd. Het gaat om een programma genaamd Olympus OM-D Webcam Beta waarmee je je systeemcamera om kan toveren in een webcam. De luidspreker moet je wel nog zelf fixen.

Na Canon, Fujifilm en Panasonic is nu ook Olympus één van de grotere camerafabrikanten die een webcamtool lanceren. Voor macOS hebben momenteel alleen Canon en Fujifilm een versie van hun tool, maar door de stijgende vraag naar webcams zou daar in de toekomst snel verandering in kunnen komen.

Olympus

Momenteel is het programma compatibel met volgende systeemcamera’s: E-M1X, E-M1 Mark III, E-M1-Mark II, E-M1 en de M5 Mark II. Zoals vermeld werkt het programma momenteel alleen nog maar in samenwerking met Windows 10. Het is ook onduidelijk of Olympus van plan om de tool te lanceren voor macOS of Linux en andere mobiele besturingssystemen.

Hoe werkt het?

Via het programma ga je aan de slag. Dat kan je hier gratis downloaden op de website van de fabrikant. Volgens de producent kan je best gebruikmaken van de Movie-modus, je koppelt de camera via USB aan je computer waarna je het apparaat kan selecteren in programma’s als Zoom, Teams enzovoort. In het filmpje hieronder legt Lewis Speight graag uit hoe je best aan de slag gaat om je Olympus als webcam te gebruiken met het nieuwe programma.


Gerelateerde artikelen

Gebruik je Androidtelefoon als computerwebcam

Met Droidcam tover je iedere Android smartphone om tot kwalitatieve webcam voor je Windows computer of laptop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here