Samsung Galaxy M41 gaat volgens geruchten de krachtigste batterij ooit gezien in een smartphone hebben.

Advertentie

De eerste sporen van de nieuwe batterij werden door Root My Galaxy gevonden op een Chinese 3C-certificatiewebsite. Daarin stond een batterij met een totale capaciteit van 6800 mAh. Producent van de batterij is Ningde Amperex Technology. Een Zuid-Koreaanse website Safety Korea maakt de geruchten nog sterker door een foto van de batterij te delen.

Volgens Root My Galaxy behoren de certificaten toe aan de Samsung Galaxy M41. Een paar dagen geleden raakte nochtans bekend dat de lancering van die smartphone zou kunnen geannuleerd worden en de lancering van de M51 vooruitgeschoven. Er zou een probleem zijn met het display van het toestel, dat gefabriceerd wordt door een externe leverancier. Of het certificaat betekent dat de release toch doorgaat, zullen we nog even moeten afwachten. De Samsung Galaxy M-lijn zijn de middenklassers van Samsung.

Batterijkampioen

Als de geruchten kloppen, zal Samsung Galaxy M41 de onbetwiste batterijkoning zijn onder de smartphones. Fabrikanten lijken steeds meer aandacht te besteden aan de sterkte van de batterij, waardoor smartphones langer toekomen met één oplaadbeurt. Maar een batterij met een hogere capaciteit dan 5000 mAh is toch een zeldzaamheid. Samsung bracht onlangs de Samsung Galaxy M31 uit met een batterij van 6000 mAh (nog niet beschikbaar in België). Samsung plant zijn eigen record dus al snel te breken. 6800 mAH zou bijna even krachtig zijn als de batterijen voor Galaxy Tablets.

De krachtige batterij zal hoogstwaarschijnlijk niet te vinden zijn in de Galaxy Note 20, Samsung tweede vlaggenschip van het jaar na de Galaxy S20. De geruchten doen de ronde dat die smartphone op 5 augustus gelanceerd wordt. Dat zeie een Aziatische op het Chinese socialemediakanaal Weibo. Vermoedelijk zal de Note 20 rond de 1000 euro kosten voor het standaardmodel. Meer over Samsungs nieuwste vlaggenschip lees je hier. Een Galaxy Fold 2, opvolger van de geflopte Galaxy Fold, zouden we mogelijk rond dezelfde tijd ook kunnen verwachten.