Nieuws

Amazon Prime Video lanceert gedeelde accounts

Op Amazon Prime Video is het vanaf nu ook mogelijk om gedeelde accounts te hebben met 5 vrienden of familieleden. Amazon gaat daarmee Netflix achterna.

Amazon Prime Video heeft gisterenavond eindelijk een nieuwe functie gelanceerd die al lang zeer populair is op Netflix: gedeelde accounts. Dat was het al een tijdje aan het testen in India en Afrika. Gedeelde accounts zijn een goede manier voor gebruikers om de kosten van een maandelijks abonnement naar beneden te halen. Netflix heeft al wel vaker aangekondigd deze functie te willen verwijderen, maar tot heden zijn ze altijd behouden gebleven. Amazon Prime Video hield de boot altijd af, maar biedt nu ook de mogelijkheid om accounts te delen.

Het systeem werkt vrij gelijkaardig als bij Netflix. Één persoon ‘bezit’ het hoofdaccount, en daarop kunnen in totaal 5 personen nog een extra profiel aan toevoegen. Net als op Netflix heeft elk profiel zijn eigen aparte kijklijst van series die hij/zij aan het volgen is, en daarop wordt ook aan elk profiel apart persoonlijke suggesties gedaan. Netflix zet een limiet op 4 schermen die tegelijk kunnen kijken, daarover is bij Amazon Prime Video geen duidelijke informatie te vinden. Een extra handigheid die Amazon toevoegt is dat wanneer je een gezinsaccount hebt in Amazon Households, voor elk lid van dat account automatisch aan Prime Video-profiel wordt gegenereerd. Wil je dat niet, dan pas je dat binnen het Households-menu aan.

Amazon Prime Video staat toe tot 6 profielen aan één account te koppelen. Afbeelding: Amazon (via TechSpot)

De gedeelde accounts zullen eerst komen naar de mobiele apps voor iOS en Android, en de Prime Video-app voor de Fire TV en Fire tablet. Amazon zegt dat het wel een paar dagen kan beslaan vooraleer iedereen de update toebedeeld krijgt.

Kids-profielen

Net als bij Netflix kan je profielen creëren voor volwassenen en kinderen. De toevoeging van Kids-profielen betekent dat Amazon hier ook nieuwe instellingen voor heeft moeten voorzien. Kinderen krijgen slechts een selectie van kindvriendelijke content te zien, en zullen ook niet in staat zijn content bij te kopen. Voor volwassenen zijn er uiteraard geen contentbeperkingen.

Amazon voegt ook een nieuw controlemechanisme in voor ouders om hun eigen profiel te beschermen. Zo kunnen ze bepaalde content en aankopen beveiligen met een pincode. Als kinderen dan binnenbreken op het profiel van hun ouders, hebben ze nog steeds geen vrije toegang. Op de mobiele app kunnen kinderen blijkbaar wel nog toegang krijgen tot de downloads van hun ouders. Amazon zegt dat het dit moest doen om het wisselen tussen profielen mogelijk te maken wanneer het toestel offline is.

Het toevoegen van gedeelde profielen lijkt ons wel een goede zet te zijn van Amazon Prime Video om te concurreren met Netflix en andere streamingdiensten. Nu de streamingmarkt drukbevolkter is dan ooit, is de service die je als platform aanbiedt bijna even belangrijk geworden als de content.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business