Krijg je niet altijd het juiste nummer op het juiste moment te horen tijdens je workouts? Spotify helpt je met het samenstellen van de perfecte playlist!

Geen betere manier om jezelf op te zwepen tijdens het sporten dan een goed muziekje. Maar de muziek die je hoort moet ook passen bij het soort workout dat je doet. Wie gaat lopen, hoort liever een nummer dat het ritme kan aangeven. Als je met krachttraining bezig bent, dan helpt een nummer dat de adrenaline door je lijf doet pompen om die extra kilo te heffen. En tijdens een yogasessie zal je misschien niet meteen voor een hardrocknummer kiezen. Je playlist met favoriete nummers op shuffle zorgt er dan ook maar zelden voor dat je de juiste nummers tijdens je workouts te horen krijgt.

Spotify heeft een tool gelanceerd waarmee je de ideale playlist kan samenstellen voor workouts: Soundtrack Your Workout. Via Spotify heb je met een simpele zoekopdracht in geen tijd een ruim aanbod aan workoutplaylists gevonden. Dus wat doet Soundtrack Your Workout dan anders? Het is een interactieve webtool waarmee Spotify op basis van jouw persoonlijke input een playlist samenstelt.

Muziek op maat

Om Soundtrack Your Workout eens uit te proberen, moet je je via de webpagina aanmelden op je account. Eerst moet je aangeven hoe lang je workout gaat duren. De minimumduur is 15 minuten, maar de marathonlopers onder ons kunnen voor een playlist van twee uur gaan. In de volgende stap kies je of je enkel muziek en/of podcasts wil, en of nummers met expliciete content mogen toegevoegd worden. De podcasts zijn voornamelijk podcasts die door Spotify zelf geproduceerd worden. Maak een keuze uit 8 types workouts, geef aan of je alleen sport of met iemand anders, je ‘workout vibe’ en je twee favoriete genres en klaar is je playlist! Tevreden met het resultaat? De playlist is meteen aan je profiel toegevoegd!

Het is niet de eerste keer dat Spotify experimenteert met gepersonaliseerde muziek voor tijdens workouts. In 2015 probeerde het een functie uit voor de mobiele app die via de smartphone probeerde te meten hoe snel iemand loopt. Op basis daarvan kozen de algoritmen muziek uit die synchroon waren met het tempo. De functie was geen groot succes en werd begin 2018 weer afgevoerd. Soundtrack Your Workout is zelfs niet eens het gekste experiment van Spotify met persoonlijke playlists. Met Spotify Pets kan je een afspeellijst voor je huisdier maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here