Nieuws

Tinder introduceert dates via videochat

Kan je niet meer wachten om met die ene geweldige Tindermatch af te spreken? Het kan nu met videochat dankzij Face to Face.

Voor alleenstaanden was de coronaperiode ongetwijfeld een zeer moeilijke. Alleen thuis zitten, niet kunnen afspreken met vrienden, en ook het datingleven had maar weinig perspectief. Datingapps zoals Tinder boden misschien nog enig soelaas, maar meer dan wat chatten met elkaar zat er ook niet in. Maar misschien heb je toch een leuke man of vrouw leren kennen, en kan je niet wachten op die eerste date.

Zelfs wanneer fysiek afspreken er nog niet inzit, introduceert Tinder vanaf vandaag een nieuwe functie om het ijs toch te kunnen breken: Face to Face. Dat is zoals de naam doet vermoeden een videochatfunctie. Voorlopig wordt de videochat maar op zeer beperkte schaal uitgerold; bij een ‘select’ aantal gebruikers in enkele Amerikaanse staten, Australië, Frankrijk en Brazilië. Even geduld dus nog, hij of zij zal niet gaan lopen. Dat doet Tinder om eerst te testen of de videochat wel technisch performant is, en of de servers van de app het aankunnen.

Geen typische videochatfunctie

Bernadette Morgan, product manager van de datingapp, zegt aan The Verge dat Face to Face geen typische videochatfunctie is zoals die van andere applicaties. Ten eerste heb je al niet elkaars telefoonnummers nodig om te kunnen bellen. Beide partijen moeten via een opt-in goedkeuren of ze wel willen bellen met hun match. Gebeurt dat, dan toont de app jou en je date op een gedeeld scherm. Voor die set-up werd gekozen om mensen gerust te stellen en ‘conversatie te stimuleren’. Na het gesprek kan je aangeven of je een tweede videodate ziet zitten of toch liever niet.

Na enkele maanden kan de nood hoog zijn, dus heeft Tinder ook enkele manieren ingebouwd om ervoor te zorgen dat gebruikers het wat netjes houden. Beide partijen moeten voor de start van het gesprek hun goede intenties bewijzen, en naaktheid of seksuele content tonen zal niet getolereerd worden. Aangezien kwetsende opmerkingen ook niet echt een manier zijn om een tweede date te verzilveren, zijn deze eveneens niet toegestaan. De split-screens moeten daarbij ook helpen. Misdraagt je date zich, dan kan je hem of haar rapporteren na afloop.

Ondanks dat Tinder de grootste datingapp ter wereld is, is het relatief laat om videochat in te voeren. Tinder plande het al wel voor de coronapandemie in te voeren, maar door het verminderen van dates besloot het de lancering nog even uit te stellen. Tinder voegde wel andere manieren om interactief te zijn met je matches, zoals in-app triviaspelletjes en een miniserie Swipe Night.

Zo zien Tinderdates er tegenwoordig uit. Afbeelding: Tinder (via Channel3000.com)
ontspanningsociale mediatindervideochat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN