En dat doen ze drie maanden lang. De wagens zijn hier om nieuwe beelden te maken voor Google Street View.

Advertentie

Als je vandaag een Google Street View-wagen door je straat zag rijden, dan was je niet aan het dromen. De befaamde zelfrijdende auto’s van Google, met hun net iets te opvallende camera op het dak, zijn opnieuw ons land. VRT was de eerste om de wagens te spotten, en inmiddels heeft Google het via zijn woordvoerder, Michiel Sallaets, officieel bevestigd. Die vertelt dat de wagens 3 maanden lang tot oktober door onze straten zullen rondrijden om foto’s te maken.

Een wagen van Google herken je zo als je hem ziet.

Update nodig

Google lanceerde de populaire toevoeging van Google Maps in 2007, en het is sinds 2009 ook in België beschikbaar. Vandaag de dag stelt Google beelden voor 87 landen ter beschikking. Google Street View is zo populair bij gebruikers omdat je er mee door de straten van eender welke stad kan wandelen. Dat doe je door in Maps op het gele mannetje rechtsonder de klikken. Wil je een tripje naar New York maar geraak je er niet door de coronamaatregelen? Bezoek het Vrijheidsbeeld dan via Google Street View. Maar bijna iedereen gebruikt de app vooral om zijn/haar eigen huis op te zoeken.

Sallaets vertelt dat de wagens van Google eigenlijk constant wel ergens aan het rondrijden zijn. Dat komt omdat de wereld voortdurend verandert, en Google dus ook altijd bezig is met de beelden up to date te houden. Het was inmiddels al drie jaar geleden dat er beelden in België werden gemaakt. Op drie jaar tijd kan er natuurlijk veel aan het straatbeeld veranderen. Daarom zullen de wagens de 150.000 kilometer openbare weg die ons landje telt opnieuw vastleggen op beeld.

Vind je het maar niets dat Google jou en je huis fotografeert? Geen nood, Google denkt aan je privacy. Gezichten, huisnummers en nummerplaten van auto’s worden nooit zichtbaar in beeld gebracht op Google Street View.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here