Chrome

Wie dat wil kan vanaf vandaag updaten naar Google Chrome versie 84 om zijn browser nog beter te maken.

Advertentie

Chrome 84 wordt eindelijk uitgerold. De release van de populaire browser van Google werd uitgesteld door het coronavirus, maar daar komt sinds vandaag verandering in. Gebruikers mogen gebruiksverbeteringen verwachten, want er wordt strenger opgetreden tegen vervelende pop-ups.

Gedaan met notificaties

De belangrijkste toevoeging is waarschijnlijk de mogelijkheid om vervelende notificaties te blokkeren, zoals een pop-up die je probeert te overtuigen om bepaalde toestemmingen te geven. Momenteel moet je bij veel pop-ups kiezen om ze wel of niet toe te laten, maar vanaf Chrome 84 moet je zelf de pop-ups aanzetten als je dat wil. 

Een andere welkome aanpassing is de verlaging van het stroomgebruik en de vereiste hoeveelheid kracht van de CPU. Wanneer je browservenster bedekt wordt door een ander venster, zal Chrome stoppen met op de achtergrond pixels te vullen. Op die manier wordt de hoeveelheid werk dus minder. Let wel: Niet iedereen zal deze nieuwe functie al kunnen testen, want een bredere release wordt pas verwacht in Chrome 85. 

Blijf van mijn zoekmachine af

Verder zal Chrome je ook om bevestiging vragen wanneer een extensie je standaardzoekmachine of de pagina voor nieuwe tabbladen wil veranderen. Er wordt nu ook een waarschuwing gegeven wanneer je op macOS, Windows, Linux of Chrome OS een EXE- of APK- bestand probeert te downloaden. 

Google Chrome 84 downloaden kan door rechts bovenaan je browser op de drie puntjes te klikken, Help te selecteren en vervolgens ‘Over Google Chrome’.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

ASUS Flip C436 Chromebook review: ChromeOS op z’n best

De ASUS Flip C436 is een enorm krachtige Chromebook die voortbouwt op het succes van zijn voorganger. Is hij zijn hoge prijs waard?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here