Nieuws

Microsoft lost probleem met Outlook 365 op

Door een bug crashte de mailapplicatie Outlook 365 meteen na het opstarten. Microsoft heeft snel een oplossing gevonden.

Veel gebruikers ondervonden gisteren problemen met Microsoft’s mailapplicatie Outlook 365. In posts op verschillende sociale media kanalen was te lezen dat de app vrijwel meteen crashte na het opstarten. Wat de app dus volledig onbruikbaar maakte. In de Event Viewer van Microsoft Windows was een foutcode 0xc0000005 te zien. Het probleem zou zich enkel hebben voorgedaan bij de desktop-applicatie van Outlook. De mobiele app en de webversie bleven onaangetast.

Volgens de website Bleeping Computer werden gebruikers wereldwijd getroffen door het probleem. Onze redactie heeft er echter geen hinder van ondervonden. Microsoft reageerde via Twitter op de problemen en verklaarde dat deze vermoedelijk de oorzaak van de laatste update voor Outlook 365 die nog maar heel recent werd uitgerold.

Patch beschikbaar

Ben je wel bij de ongelukkigen, dan kon je het probleem op twee manieren verhelpen. Een eerste manier was het terugzetten van Outlook 365 naar de laatste stabiele versie van 24 juni. Dat moet je via het menu ‘Opdrachtprompt’ doen, dat je terugvindt via de Windows Search-zoekbalk. Een andere manier was Outlook in veilige modus starten. Dat doe je door de CTRL-toets ingeduwd te houden en dan Outlook te openen. Er verschijnt een pop-up menu waar je de veilige modus kan activeren.

Microsoft zegt op Twitter sinds vannacht een patch te hebben uitgerold, en het softwarebedrijf kan bevestigen dat die Outlook weer stabiel maakt. Het kan wel zijn dat je de Outlook-client opnieuw moet opstarten om die patch te installeren.

Het is verre van de eerste keer dat een update van Microsoft voor problemen zorgt. Ook updates van het besturingssysteem Windows 10 gaan regelmatig mis. De mei-update maakte de Storage Spaces voor de opslag van data ontoegankelijk. De juni-update tastte dan weer je printer aan. Microsoft moest de uitrol van beide updatebestanden tijdelijk blokkeren om die problemen op te lossen.

Heb jij gisteren hinder ondervonden van Office 365? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business