Nieuws

Android 11: Alle 117 nieuwe emoji’s getoond door Google

Emoji Android 11
De release van Android 11 brengt ook een nieuwe collectie emoji's met zich mee. Betatesters kunnen ze dankzij Google nu alvast uittesten.

Vandaag, 17 juli, is Wereld Emoji Dag. Het leek Google dan ook een goed idee om alle 117 nieuwe emoji’s die Android 11 naar je smartphone zal brengen te delen met de Android 11 community. 

62 nieuwe ontwerpen voor Android 11

In totaal gaat het om 117 nieuwe toevoegingen, waarvan 62 volledig nieuwe ontwerpen en 55 variaties daarop, bijvoorbeeld met een andere huidskleur of geslacht. Enkele opvallende toevoegingen zijn de ninja emoji’s, een anatomisch correct hart en longen, een transgender symbool en vlag, en twee personen die elkaar een knuffel geven. De Android 11 emoji’s zijn gebaseerd op de officiële emoji’s die eerder dit jaar werden aangekondigd. Een overzicht daarvan kan je zien in onderstaande video van EmojiPedia, maar het uiteindelijke ontwerp in Android 11 zal licht verschillen en geanimeerd zijn zoals we dat gewoon zijn. 

Hieronder alvast een overzicht van hoe ze er momenteel uitzien in de Android 11 beta. Tegelijkertijd heeft Google er ook voor gezorgd dat de vele emoji’s van dieren een meer authentiek uiterlijk hebben. Hiervoor werkte het bedrijf samen met het Monterey Bay Aquarium en de Victoria Bug Zoo in de Verenigde Staten. We spotten ook enkele klassiekers die hun terugkeer maken, zoals de schildpad en de kikker, die hun oude design terugkrijgen, mits wat subtiele verbeteringen. 

Voor de uitrol van Android 11 is het voorlopig nog wachten tot de herfst van dit jaar. Vanaf dan zullen alle emoji’s beschikbaar zijn via Gboard. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business