Nieuws

BenQ lanceert PD2705Q monitor voor professionals

BenQ PD2705Q
BenQ lanceert de BenQ PD2705Q, een professionele monitor die inzet op kleurnauwkeurigheid, ergonomie en connectiviteit.

BenQ heeft vandaag zijn DesignVue reeks van monitoren uitgebreid met de PD2705Q, een 16:9-beeldscherm van 27 inch met een IPS-Paneel en WHQD-resolutie (2560 x 1440). BenQ richt zich met deze monitor op professionals, van grafische ontwerpers tot fotografen. Nauwkeurige kleurweergave, ergonomie, connectiviteit en efficiëntie moeten de dagelijkse workflow een stuk dragelijker maken. Meer details over het scherm zijn hieronder te lezen.

BenQ PD2705Q

Hoogste kleurnauwkeurigheid

BenQ’s exclusieve AQCOLOR technologie zorgt voor een superieure kleurgetrouwheid met inbegrip van de nauwkeurige reproductie van Pantone Matching System (PMS) kleuren. Als Pantone Validated™-gecertificeerd display maakt de PD2705Q de exacte weergave van Pantone-kleuren op de monitor mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de kleuren ook in de productie en het drukwerk een afspiegeling zijn van de creatie van de ontwerper. Bovendien dekt de PD2705Q 100% van de sRGB-kleurruimte en de Rec.709-kleurruimte. Elke monitor is in de fabriek gekalibreerd om te zorgen voor nauwkeurige Delta-E en gamma prestaties out-of-the-box. Het individuele kalibratierapport wordt bij elke monitor meegeleverd. De DualView-functionaliteit verbetert de workflow en verhoogt de productiviteit, bijvoorbeeld doordat ontwerpen in twee verschillende kleurruimten naast elkaar op één scherm kunnen worden weergegeven voor het afdrukken en online bekijken. De PD2705Q is CalMAN-gecertificeerd, wat zorgt voor een correcte kleurweergave binnen een productieworkflow.  

Ergonomisch waardevol

De BenQ PD2705Q kan tot 140 mm in hoogte worden versteld of in de draaipositie worden gedraaid voor een comfortabelere zitpositie voor de kijker. Verdere instelmogelijkheden maken een kanteling mogelijk tussen -5° en +20° en een rotatie van maximaal 45° in beide richtingen. De oogvriendelijke Eye-Care functies met Flicker Free en Low Blue Light technologie zorgen voor een ontspannen werkervaring, zelfs tijdens lange werksessies. De antiverblindingslaag van het display beschermt effectief tegen verblindende lichtreflecties. Dankzij de brede kijkhoek van 178° verticaal en horizontaal wordt de inhoud nauwkeurig weergegeven, zelfs als u van opzij naar het scherm kijkt.

Verschillende modi zijn eenvoudig toegankelijk via het schermmenu om het creatieve werk aan de PD2705Q te optimaliseren. Dit zijn onder andere de M-Book-modus, die de visuele verschillen tussen het beeldscherm en het aangesloten product uit de MacBook-serie tot een minimum beperkt. Bovendien kunt u met het HDR10-compatibele display tijdens het bewerkingsproces een preview van de HDR-video-inhoud bekijken, wat videomakers helpt bij het bereiken van superieure eindprestaties.

BenQ PD2705Q

Connectiviteit

Een groot aantal aansluitingen verhoogt de comfortfactor van de PD2705Q nog verder. Naast een HDMI 2.0, een DP en een USB-C-poort (incl. voeding) heeft het een geïntegreerde USB-hub met 5x USB 3.1-poorten (4x stroomafwaarts, 1x stroomopwaarts). Het heeft ook een KVM-schakelaar aan boord, waarmee bijvoorbeeld een laptop en een desktop-pc met slechts één toetsenbord en muis op één monitor kunnen worden bediend. Voor het afspelen van audio heeft de PD2705Q 2x 2 Watt luidsprekers, waardoor er verder geen kabels nodig zijn.

De monitor is te koop voor een prijs van 459 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business