Een dag voor de officiële voorstelling van de OnePlus Buds zijn renders van de draadloze oortjes opgedoken.

OnePlus stelt morgen zijn nieuwste budgetsmartphone de OnePlus Nord door. Daarover is de laatste weken al zoveel gespeculeerd, dat OnePlus ons nog nauwelijks zal kunnen verrassen. Veel minder was er geweten over de OnePlus Buds, een nieuwe reeks draadloze oortjes waarmee OnePlus de concurrentiestrijd met Apples Airpods wil aangaan. Maar toch is OnePlus er weer niet in geslaagd om zijn geheimen te bewaren.

9to5Google en Max Weinbach van XDA Developers zijn namelijk in bezit gekomen van de eerste officiële renders van de OnePlus Buds. Die vonden ze in een apk voor de OnePlus 8 die aan ontwikkelaars werd aangeboden. Om de oortjes compatibel te maken met de smartphone, moeten de nodige softwareaanpassingen worden doorgevoerd.

Snel opladen

Dankzij de renders kan je nu al een blik werpen op het design van de oortjes. Ze zullen beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, wit en lichtblauw. De oortjes zijn met een gewicht van 4,6 gram vederlicht. De oortjes werden eerder al eens getoond door CEO Carl Pei die ze droeg tijdens een interview met Marques Brownlee.

Hoewel ze qua vorm wel wat gelijken op Apple’s oortjes, claimt OnePlus één groot voordeel te hebben. De OnePlus Buds zullen namelijk sneller opladen en ook langer meekunnen dan Airpods. Na 10 minuten opladen zou de batterij 10 uur mee moeten kunnen. Met Airpods kan je na 15 minuten ‘slechts’ 7 uur luisteren. 9to5Google ontdekte ook nog ondersteuning voor Dolby Atmos en een functie om je oortjes terug te vinden via je smartphone. Meer technische details volgen morgen.

Minder dan 100 euro

Een andere belangrijke vraag die dan nog beantwoord moet worden, is de prijs. Al heeft OnePlus daar via zijn Instagrampagina ook al een hint voor gegeven. Uit en promopost leiden we dat de oortjes minder dan 100 euro/dollar zullen kosten, waardoor ze op vlak van prijs ook al een te duchten concurrent worden voor Apple.

View this post on Instagram

$XX.XX

A post shared by OnePlus (@oneplus) on

Er beweegt heel wat in de sector van draadloze oortjes. Samsung zal in augustus ook een nieuw praar draadloze oortjes voorstellen, de Galaxy Buds Live. Naar welke kijk jij het meest uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here