Spotify

De ontwikkelaars achter Spotify zitten niet stil. Group Sessions werd deze week weer uitgebreid en zal in de toekomst alleen maar beter worden.


Begin dit voorjaar lanceerde Spotify een nieuwe functie voor betaalde abonnees. Group Sessions biedt je de mogelijkheid om samen vanop verschillende apparaten naar dezelfde muziek van een afspeellijst te luisteren. De functie is nog in bèta, maar is wel al beschikbaar voor alle gebruikers met Premium.

Spotify

Spotify Group Sessions

De werking van Group Sessions is heel eenvoudig, je deelt de link van de afspeellijst met elkaar, en luisteren maar! Tot voor kort lag de limiet echter op twee personen, maar nu kan je dus met je geheel legale bubbel van 5 personen al deelnemen aan een luistersessie op Spotify.

Momenteel is de mogelijkheid nog in bètafase, dat wil dus zeggen dat er bij Spotify nog heel wat kan veranderen aan Group Sessions. De functie zal niet verdwijnen, maar eerder uitgebreid en verbeterd worden. Eender welke muziek je op hebt staan kan gedeeld worden. Je opent het Spotify Connect-menu vanop je desktop of smartphone, scrollt naar beneden en je tikt op een groepssessie starten.


Van daaruit kan zowel de host als zijn gasten kiezen om muziek te pauzeren, skippen en nieuwe liedjes te selecteren in de wachtrij. Zo kan iedereen wat toevoegen en komt er ook nieuwe muziek aan bod. Een welkome toevoeging in een bijzondere periode waarin we minder gemakkelijk bij elkaar kunnen zijn.

Chromecast

Nog voor de powerusers had Spotify gisteren ook leuk nieuws. De muziekstreamingdienst heeft het nu eindelijk mogelijk gemaakt om vanaf je Mac of Windows-computer muziek te streamen naar Chromecast-ondersteunde speakers zoals bv. de Nest Mini, Hub of soundbars met een ingebouwde Chromecast.

Een functie die al een hele tijd aanwezig was in de mobiele app. Als je hier ook gebruik van wil maken, moet je wel zorgen dat je de laatste versie 1.1.38 op je Mac of Windows-toestel hebt staan. Dat kan je eenvoudig controleren door te klikken op het Over Spotify menu.