Nieuws

Microsoft Teams start met uitrol van Tasks

De nieuwe functie Tasks maakt het toewijzen van individuele opdrachten of teamprojecten een stuk overzichtelijker binnen Microsoft Teams.

Microsoft kondigde deze uitbreiding voor de videochatapplicatie Teams al in april aan, maar de uitrol werd uiteindelijk tot deze week uitgesteld. Tasks brengt eigenlijk twee functies die nu al apart bestonden samen onder één tab: Microsoft To Do, het overzicht van individuele taken en Planner waar groepsprojecten konden ondergebracht worden. Zo heb je een duidelijk overzicht van al het werk dat nog op je bord ligt, en kan je dit ook beter organiseren. De functie zal verschijnen als een extra tab binnen het hoofdmenu van Teams.

Tasks is niet enkel een handige toevoeging aan Teams voor individuele werknemers en divisies, maar ook voor het algemene management. Zij kunnen namelijk taken creëren en die toewijzen aan de juiste groepen binnenin hun organisatie zoals bijvoorbeeld de salesafdeling. Managers binnen die afdeling kunnen dan werknemers aan elke taak toewijzen. Nadien kan de voortgang van elk project verder worden opgevolgd binnenin Tasks. Om dat alles gestroomlijnd te laten verlopen, raadt Microsoft aan van eerst de hiërarchische structuur van je organisatie te definiëren in de app.

Microsoft kondigt aan dat Tasks eerst zal worden uitgerold voor de desktop- en webversie van Teams. Je zal dit waarschijnlijk wel eerst onder het tab Planner zien verschijnen. Nadien zal Microsoft die naam eerst wijzigen naar Tasks by Planner and To Do, vooraleer het pas de bedoelde naam Tasks krijgt. Pas van zodra alle computergebruikers de uitrol ontvangen hebben, zal de nieuwe functie ook naar de mobiele applicatie komen. Dat zal vermoedelijk wel pas vanaf september zijn. Daar zal het wel meteen de naam Tasks krijgen.

Nieuwe ervaring

Microsoft Teams heeft de voorbije maanden heel wat nieuwe functies aangekondigd en uitgerold. Enkele dagen lanceerde de videochatapplicatie een heuse ‘new meeting experience’. Enkele functies die in die update werden toegevoegd zijn pop-up vensters, een uitbreiding naar 49 personen, virtuele ruimtes om je vergaderingen op te leuken, notities nemen en een focus mode.

De functies maken Microsoft Teams weer een heel stuk beter, maar is het ook de beste videochatapplicatie op de markt? Die vraag stellen we jou via de wekelijkse lezerspoll op TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business