Microsoft Family Safety app

De Microsoft Family Safety app moet je familie op verschillende vlakken beschermen en de deur openzetten voor gezonde conversaties.

De Microsoft Family Safety app is vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS, dat laat het bedrijf weten. De app moet gebruikers helpen bij het beschermen van het digitale leven en de fysieke veiligheid van hun familie.

In de blogpost op de website van Microsoft heeft het over de ervaringen van Liat Ben-Zur, Corporate Vice President van Modern Life, Search, & Devices. Hij teste de app binnen zijn eigen familie en volgens hem is het een game-changer. Kinderen hebben vandaag de dag meer toegang dan ooit tevoren tot manieren om met anderen in contact te komen en ouders hebben daar niet altijd controle over. Liat haalde 5 grote voordelen uit de Microsoft Family Safety app.

Hoeveel schermtijd per week?

Eerst en vooral houdt de app nauwkeurig bij welke apparaten er gebruikt worden en hoe lang bepaalde applicaties gebruikt worden. Zo speelden de kinderen van Liat bijvoorbeeld 30 uur Minecraft, wat voor een conversatie binnen het gezin zorgde. Dit overzicht is trouwens niet alleen toegankelijk voor ouders en wordt ook naar de kinderen gestuurd. Waar de ouders meer controle hebben, is in het beperken van de schermtijd, een tweede voordeel van de app. 

Web- en zoekfilters

Overdreven veel gamen is natuurlijk niet aan te raden, maar er zijn ergere zaken te doen op het internet. Daarom heeft de app een ingebouwde web- en zoekmachinefilter. Hiermee worden jonge kinderen beschermd tegen ongewenste resultaten, die vaak maar enkele kliks verwijderd zijn. Content voor volwassenen wordt dus automatisch geblokkeerd en websites kunnen toegevoegd worden aan een blacklist. De functionaliteit beperkt zich wel vooral tot Microsoft Edge op Windows, Xbox en Android.

Microsoft Family Safety app
Voorkom nutteloze uitgaven door je kinderen.

Weet jij waar je kinderen zijn?

Verder beperkt Microsoft Family Safety ook de toegang tot aankopen in de Microsoft Store en moet er steeds toestemming gegeven worden voor een aankoop. Een laatste belangrijke functionaliteit van de app is het realtime delen van de locatie van de verschillende familieleden. Dat roept natuurlijk privacy vraagtekens op, maar Microsoft belooft dat je volledige controle hebt over je data. 

Microsoft Family Safety app

Microsoft belooft de app ook uit te breiden met nieuwe functies in de toekomst en deed dat nu ook al op basis van feedback van de testgroep. Zo kan je bijvoorbeeld snel extra schermtijd geven aan je kinderen. Een premium versie staat helaas ook gepland en zal deel gaan uitmaken van Microsoft 365 Family. Een voorbeeld van zo’n feature is een notificatie wanneer een gebruiker ergens aankomt of vertrekt. 

Download Microsoft Family Safety

Microsoft Family Safety is nu te downloaden voor Android en iOS. De uitrol is nog volop aan de gang, dus het kan enkele dagen duren voor je de app beschikbaar hebt op je apparaat.

Gerelateerde artikelen

11 Microsoft Teams sneltoetsen die je veel tijd besparen

Ben jij ook een nieuwe gebruiker van Microsoft Teams? Deze sneltoetsen zal je elke dag gebruiken en besparen je heel wat nutteloze handelingen.

10 tips om meer uit OneDrive te halen

Met OneDrive kan je je bestanden in de cloud opslaan, waarna je ze overal kan raadplegen. We sommen de belangrijkste functies op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here