Apple iMac

De 27 inch variant van Apple's iMac heeft sinds gisterenavond officieel een stevige update gekregen in zijn specificaties. Het uiterlijk is ongewijzigd.

Advertentie

Gisterenavond heeft Apple onverwacht een persbericht uitgestuurd waarin de 27 inch iMac een upgrade in specificaties heeft gekregen. Net zoals vorig jaar gaat het om nieuwe CPU’s van Intel, GPU’s van AMD en een nieuwe verbeterde webcam van 1080p. Nieuw is ook het feit dat de iPhonebouwer zijn iMacs standaard met SSD gaat voorzien, vooruitgaan dus.

Apple iMac

De nieuwe CPU’s van Intel zijn die van de 10e generatie. Daarbij kan je als gebruiker kiezen tussen een i5, i7, i9, alle drie met verschillende cores (tot 10). Verder krijg je nu minstens een AMD Radeon Pro 5300 met 4GB tot maximaal Radeon Pro 5700XT van 16GB.

Aan het design van de iMac is niet veel gewijzigd al kan je nu bij aankoop wel kiezen voor een nanotextuur-glas voor het display van de computer. De 5k-resolutie van 5120×2880 pixels blijft ongewijzigd en ook de rand van het display zal gewoon hezetzelfde blijven.

SSD’s

Zoals gezegd maakt het bedrijf nu officieel de overstap naar SSD’s voor al zijn toestellen. Daarbij krijg je nu in de goedkoopste 27 inc iMac een 256 SSD en kan je kiezen voor uitbreidingen naar 512GB of 8TB. Net zoals bij de MacBook heeft nu ook de iMac beveiligingschip T2 aan boord die zou gebruikt worden voor beeldstabilisatie en de encryptie van de opslag. Mogelijk is de chip ook klaargemaakt voor inloggen met Face ID in de toekomst.

En de prijzen? De nieuwe variant met 27 inch display is beschikbaar vanaf 2099 euro.

Apple iMac.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here