De populaire stripheld Spider-man zal enkel zijn opwachting maken op PlayStation 4 en 5. En daar zijn heel wat gamers flink misnoegd over.

Advertentie

De game Marvel’s Avengers komt uit op 4 september op PlayStation 4, Xbox One en PC, en zal nadien ook de overstap maken naar de next-gen consoles. In de game zal je kunnen spelen met alle populaire helden uit de succesvolle filmreeks: Captain America, Iron Man, The Hulk, Thor, … Tenminste als je een PlayStation hebt, want de ontwikkelaars van Crystal Dynamics kondigde gisteren aan dat Spider-man enkel voor de PlayStation-versie beschikbaar zal zijn als dlc.

Sony, uitgever van de PlayStation, kocht in 1999 de gebruiksrechten van Spider-man over van Marvel. Die geven Sony dus in principe de macht om de superheld exclusief voor haar console te bewaren. De game Marvel’s Spiderman die in 2018 verscheen, was ook een exclusieve game voor de PlayStation 4. Ook die game werd uitgebracht door Square Enix, een gamestudio vooral bekend van de Final Fantasy-games.

Ophef op sociale media

Exclusieve games zijn al lang niet meer uitzonderlijk, maar dat personages in een game die op verschillende platformen uitkomt exclusief voor een bepaalde console zijn is wel hoogstens uitzonderlijk. In het verleden verschenen Spider-man games ook regelmatig op andere consoles, dus Sony is lang niet altijd zo hebberig geweest.

De beslissing van Crystal Dynamics om Spider-man niet toe te voegen voor de Xbox One en PC leidde dan ook tot heel wat teleurgestelde en boze reacties van gamers op sociale media. Maar zelfs PlayStation-gamers lijken zich niet achter de beslissing te scharen. Er wordt nu al verwacht dat de exclusiviteit rond Spider-man wel eens negatieve gevolgen op de verkoopcijfers van de game kan hebben. Vooral Xbox en PC-gamers zullen hierdoor mogelijk afhaken. De ontwikkelaar liet ook weten dat het personage Hawkeye na de lancering zal worden toegevoegd, die wel voor alle consoles.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here