Qualcomm Snapdragon 865 Plus

Qualcomm hoopt de goedkeuring van de Amerikaanse President Trump te krijgen om een deal van 8 miljard met Huawei te sluiten.

Advertentie

In een nieuw rapport van The Wall Street Journal, staat te lezen dat chipproducent Qualcomm zijn zinnen heeft gezet op een deal van 8 miljard dollar met Huawei. Het bedrijf zou Snapdragon-chips gaan leveren voor toekomstige generaties Huawei-smartphones. De handelsban van de Amerikaanse President Trump gooit echter roet in het eten en Qualcomm hoopt nu op een uitzondering.

Door de handelsban mag Huawei in toekomstige smartphones hun eigen chipset, de Kirin, niet langer gebruiken. Het bedrijf moet daarom op zoek gaan naar een andere producent en de keuze daarin is beperkt. De logische keuze is Qualcomm, maar ook Samsung  of MediaTek zijn een mogelijkheid. 

Slim gespeeld van Qualcomm

Qualcomm hoopt dat President Trump een uitzondering zal toestaan voor deze deal, die geschat wordt op 8 miljard dollar. De chipproducent argumenteert daarom dat het beter zou zijn voor een Amerikaans bedrijf om de deal in de wacht te slepen en niet een Zuid-Koreaans of Taiwanees. Qualcomm speelt daarmee de afkeer van Trump ten opzicht van Aziatische landen goed uit. 

Als de deal wordt goedgekeurd, zou Qualcomm al snel Snapdragon-chipsets kunnen leveren. De Huawei Mate 40-serie is naar verwachting immers de laatste smartphone line-up met de Kirin-chips. Deze zijn nog wel toegelaten omdat ze al geproduceerd zijn. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here