Instagram - 1

Gebruik jij Instagram en verwijder je al eens een foto of bericht? Dan waren deze door een bug toch niet helemaal weg.

Wanneer je een foto of bericht verwijdert, dan verwacht je ook dat dit inderdaad verdwenen is. Dat bleek echter niet het geval op Instagram, waar een veiligheidsexpert ontdekte dat berichten minstens een jaar lang werden bijgehouden. 

Beloning van 6.000 dollar

Het gaat om Saugat Pokharel, die voor zijn ontdekking 6.000 dollar kreeg van Instagram als beloning voor het melden van de bug. Hij ontdekte fout door al zijn data te downloaden via Instagram, iets dat sinds enkele jaren mogelijk is (zo kan je ook je Facebook-gegevens allemaal downloaden). Tussen de data vond hij foto’s en privéberichten die hij al lange tijd geleden verwijderd had. Instagram claimt zelf dat ze data maar maximaal 90 dagen bijhouden na de verwijderdatum. 

De bug werd ontdekt in oktober 2019 en pas vorige maand verholpen, maar het sociale mediaplatform zegt dat er geen misbruik van is gemaakt door derden. Hoe dan ook is het een goede reminder voor iedereen om online niets te delen dat je niet permanent op het internet wil zien verschijnen. 

Gerelateerde artikelen

Hoe verwijder ik mijn Instagram-account definitief?

Ben je uitgekeken op Instagram of bezorgd om je privacy? Dan kan je jouw Instagram-account tijdelijke deactiveren of verwijderen. Hier lees je hoe je dat doet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here