Kon je gisteren geen liedjes meer afspelen op Spotify? Dan was je lang niet de enige met dat probleem!

De muziekstreamingapplicatie Spotify heeft gisterennamiddag voor heel wat frustratie gezorgd onder haar gebruikers. Het was onmogelijk om nog nummers af te spelen die via de streamfuncties afgespeeld werden. Gedownloade afspeellijsten werkten soms nog wel, al gebeurde het ook hier vaak dat nummers na enkele seconden stopten.  Podcasts leken bij de meeste gebruikers wel nog steeds te werken, ook als ze die streamden.

Uit gegevens van Downdetector zien we dat de storingen rond 14u ’s middags begonnen. De piek van meldingen kwam rond 15u binnen, met 355 meldingen van Belgische gebruikers en enkele duizenden van Amerikaanse en Britse gebruikers. Op dat moment was ook Spotify via Twitter al met een officiële mededeling over de problemen naar buiten gekomen.

Al bij al heeft de storing slechts een 90-tal minuten geduurd. Rond half vier meldde Spotify dat de problemen opgelost waren en de streamingdienst weer werkte zoals het zou moeten. Het Zweedse bedrijf vroeg wel om verdere problemen via Twitter te melden. Sommige gebruikers reageerden er op dat opgeslagen albums niet meer werden weergeven, of enkele gedownloade nummers uit afspeellijsten gehaald zijn. Dat laatste heb ik zelf ook opgemerkt bij mijn eigen afspeellijst, al zijn dit er gelukkig slechts een paar uit de 1283 nummers dat die lijst telt. Maar kijk dus je afspeelljsten toch maar even na. Je kan de nummers in dat geval wel gewoon terug downloaden.

Het kan zijn dat je enkele van je favoriete nummers kwijt bent.

Meer Premium-abonnementen

Buiten deze storing gaat het Spotify allemaal wel goed voor de wind. Als muziekstreamingdienst komt het het bedrijf uiteraard niet slecht uit dat mensen vaker thuis moeten zitten omwille van het coronavirus. Daardoor zijn er ook heel wat meer Premium-abonnementen verkocht. Alleen al in het eerste kwartaal van 2020 kwamen er 6 miljoen betalende gebruikers bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here