Zoom

Wat zou jij doen als je plots geen contact meer kon hebben met vrienden, familie of collega's door een panne bij Zoom?

Videoconferentie-software Zoom is een van de grote winnaars van de Corona-epidemie. Sinds maart is het platform razend populair en wordt het ingezet voor allerhande digitale samenkomsten, van online lessen tot persconferenties. Een panne van zo’n drie uur gisterenmiddag zorgde dan ook voor heel wat chaos.

Amerika en Europa zwaarst getroffen

De problemen bij Zoom hadden een een enorme impact op de dienstverlening van het bedrijf in de Verenigde Staten, maar ook delen van Europa kregen te maken met storingen. De panne begon omstreeks 9 uur lokale tijd aan de Amerikaanse Oostkust (15 uur in Europa), het moment waarop veel schoolkinderen, studenten en werknemers aan hun dag beginnen. Daar veel lessen en vergaderingen nog steeds digitaal plaatsvinden, was de impact dan ook enorm. Waar bedrijven snel kunnen omschakelen naar een platform zoals Microsoft Teams, is dat in het onderwijs minder eenvoudig, waardoor de meeste studenten gewoon een extra dagje vakantie kregen. 

Ten minste, dat hoopte iedereen. Rond de middag liet Zoom weten dat de dienst voor de meeste gebruikers terug in orde was. Hoewel Zoom dus maar iets meer dan drie uur offline was, heeft de panne duidelijk zijn sporen nagelaten. Dit was ook te merken op Twitter, waar gebruikers massaal hun zorgen omzetten in memes en grappige tweets. Want wat doe je anders?

Wat als Zoom niet meer online komt?

Het voorval doet je natuurlijk denken aan wat er zou gebeurd zijn als deze panne een dag of langer zou geduurd hebben en het doet ons meteen terugdenken aan de eerste weken van de Covid-19 pandemie. Grote bedrijven zoals PlayStation en Netflix moesten toen hun dataverbruik terugschroeven door de kwaliteit van hun diensten te verlagen, omdat de grote stijging in gebruikers tijdelijk teveel was voor het netwerk. 

Gerelateerde artikelen

5 tips om Zoom beter te beveiligen

Zoom heeft niet de reputatie de meest veilige videochatapplicatie te zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat je gesprekken toch op een veilige manier kunnen verlopen.

Acteurs Lord of the Rings herenigd via Zoom

Om geld in te zamelen voor een goed doel, kwam de volledige cast van Lord of The Rings nog eens samen via een Zoommeeting georganiseerd door Josh Gad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here