Nieuws

ASUS ROG kondigt nieuwe gaming line-up aan met grafische kaarten en accessoires

ASUS Republic of Gamers heeft een volledig nieuwe line-up van producten aangekondigd, van grafische kaarten tot een nieuwe headset en routers.

Gisteren maakte NVIDIA zijn nieuwe line-up grafische kaarten bekend en werd het startschot gegeven in de race voor het hart van de consument. Enkele uren na de lancering kondigde ASUS ROG tijdens het Meta Buffs-event zo al hun versie van de kaarten aan, samen met een hele line-up van vernieuwde gaming producten. 

RTX 30-series grafische kaarten van ROG

Voor een volledig overzicht van de nieuwe NVIDIA RTX 3070, 3080 en 3090, kan je dit artikel lezen, maar natuurlijk voorziet ROG de kaarten van een eigen stijl. Of drie stijlen zelfs, want de kaarten zullen uitgebracht worden onder de ROG STRIX, ASUS TUF Gaming en ASUS DUAL merknamen. STRIX zal het volledige aanbod van kaarten krijgen, terwijl TUF zich beperkt tot de 3080 en de 3090 en DUAL enkel de RTX 3070 zal aanbieden. 

De ROG STRIX 3090.

In de ROG STRIX line-up mag je een nieuwe thermisch ontwerp verwachten dat ontwikkeld is om zo goed mogelijk om te gaan met de Ampere-architectuur van NVIDIA. Zo werd er gekozen voor een set-up van drie fans die voor optimale luchtdoorstroom moeten zorgen. Het evenement van ROG gisteren kreeg de naam Meta Buffs mee en daarmee wilde het bedrijf de focus leggen op kleine verbeteringen die je het leven makkelijker maken. Zo kan je via een druk op een knop meteen wisselen tussen de “Performance” en “Quiet” profielen van de kaart. Daar de NVIDIA 30-serie ook een recente PSU vereist, werden de kaarten voorzien van LED-indicatoren die alarm slaan wanneer er iets misloopt met de stroomaanvoer. Uiteraard is de kaart ook voorzien van de nodige RGB-verlichting die kan aangestuurd worden via de ROG Armoury-software. 

ASUS TUF houdt het ontwerp iets meer bescheiden.

Wie een kaart wil die zich richt op prestaties en duurzaamheid, kan kiezen voor de TUF Gaming grafische kaarten. Deze hebben nog steeds drie fans, maar laten extra’s zoals de LED-indicatoren achterwege. Bij de ASUS Dual blijven daar nog twee fans van over en wordt er puur ingezet op prestaties en niet zozeer op het uiterlijk van de kaart. 

ROG Swift gaming monitoren

De eerste twee nieuwe gaming monitoren van ASUS beloven het allerbeste te gaan leveren voor competitieve gamers. De ROG Swift 360Hz PG259QN enPG259QNR richten zich met hun 360Hz verversingssnelheid volledig op esports door 50 procent meer frames per seconde te leveren dan een monitor van 240Hz. Het gaat om een 24,5-inch FHD IPS-display (1920×1080) met een reactietijd van 1ms. NVIDIA G-SYNC is ingebouwd, alsook de nieuwe Reflex Latency Analyzer die latency moet gaan verminderen. Een nieuwe Desk Mount Kit is ook beschikbaar, op vraag van de ROG community. ROG kondigde ook nog de ROG Swift PG329Q 32-inch (2560 x 1440) IPS gaming monitor met een 175 Hz verversingssnelheid aan.

ROG SWIFT PG259QNR

Nog meer aankondigingen

Tot slot kondigde Republic of Gamers nog tal van nieuwe accessoires aan, waaronder de ROG Strix XF 120 cooling fan die zowel duurzaam als stil is. De ROG Rapture GT-AXE11000 is dan weer de eerste (gaming) router ter wereld die WiFi 6E ondersteunt en je zo toegang geeft tot de 6 Ghz-band. Deze heeft tot drie keer meer bandbreedte dan de 5Ghz-band. Verder werd ook het ROG Strix Scope RX toetsenbord aangekondigd, voorzien van nieuwe ROG RX Red Optical mechanische switches met een uniek hol ontwerp, waardoor je nog nauwkeuriger kan typen. De ROG Keris draadloze muis, ROG Scabbard II muismat en ROG Delta S headset (met AI noise cancellation voor je microfoon) vervolledigen de collectie.  

ROG SWIFT PG259QNR
De ROG SWIFT PG259QNR, ROG Strix Scope RX en ROG Keris.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business