Dankzij een uitbreidingspakket gebruik je de nieuwe Blink-camera's nu dubbel zo lang.

Advertentie

Amazon kondigde woensdag twee nieuwe beveiligingscamera’s aan via dochterbedrijf Blink. De Blink Indoor Wireless Security Camera en Blink Outdoor Wireless Security Camera bieden beiden videobeelden aan met een maximale resolutie van 1080p en nachtelijke beeldopnamen met infrarood.

Batterij

Opmerkelijk is de aankondiging van een uitbreidingspakket voor de batterijen. De camera’s vereisen standaard twee AA-batterijen waarmee ze, met normaal gebruik, twee jaar aan opnames kunnen maken. Door het uitbreidingspakket wordt deze levensduur verdubbeld tot vier jaar. Dit kan interessant zijn voor camera’s geïnstalleerd op een moeilijk bereikbare plaats.

Wanneer het dan uiteindelijk tijd is om de batterijen te vervangen kan je hieraan herinnerd worden door de geïntegreerde slimme assistent Alexa.

Net zoals de vorige generatie draadloze Blink beveiligingscamera’s zijn interacties mogelijk door een geïntegreerde luidspreker en microfoon en zijn ze voorzien van bewegingsdetectie.

Opslag

Voor wie nog niet overtuigd was van cloudopslag voor opnames biedt Amazon nu een gratis proefperiode tot 31 december. Daarna kost een abonnement je maandelijks 3 dollar voor één camera en 10 dollar voor een ongelimiteerd aantal camera’s. Wie zijn videobeelden liever niet in de cloud ziet staan kan nog altijd rekenen op de optie voor lokale opslag via de Sync Module 2 en een USB-stick.

Beide camera’s zijn binnenkort verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Later dit jaar volgt ook de Europese markt. De Indoor-versie kost je 80 dollar. Voor de Outdoor-versie ben je zo’n 100 dollar kwijt. Voor een extra uitbreidingspakket voor de batterij moet je nog eens 30 dollar op tafel leggen.

Amazon

In 2017 kondigde Amazon aan dat het de start-up Blink overnam. Het bedrijf startte in 2014 met een kickstartercampagne voor een eerste beveiligingscamera.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here