Honor Watch

Op zoek naar een smartwatch die niet kapot gaat? Dan is de Honor Watch GS Pro het overwegen waard.

Hoewel IFA dit jaar niet echt een impact weet te maken zonder een fysieke beurs open voor het grote publiek, komen er toch nog enkele aankondigingen door van de paar producenten die wel aanwezig zijn in Berlijn. Zo stelde Honor vandaag de Honor Watch GS Pro voor.

Militaire kwaliteit

Honor gaat met de Honor Watch GS Pro voor een duurzaam ontwerp dat de nodige schokken en stoten moet kunnen weerstaan. Volgens Honor voldoet de smartwatch immers aan maar liefst 14 van de kwaliteitsstandaarden van het Amerikaanse leger. Hoeveel van deze standaarden er zijn is onduidelijk, maar de GS Pro smartwatch mag geen probleem hebben met extreme temperaturen, vocht en zelfs wisselende luchtdruk. Je zou deze smartwatch dus makkelijk moeten kunnen dragen bij het beklimmen van Mount Everest, of gewoon onder de douche.

Huawei LiteOS

Aan boord zit Huawei LiteOS, het eigen besturingssysteem van Huawei. Dat is natuurlijk jammer voor zij die liever WearOS gebruiken, maar de meeste standaard mogelijkheden die je verwacht zijn ongetwijfeld aanwezig. GPS bijvoorbeeld, al zou er geen ondersteuning zijn voor Strava en soortgelijke apps van derde partijen. Dat is enigszins teleurstellend, want wie 249,99 euro betaalt voor een smartwatch wil ze waarschijnlijk kunnen gebruiken tijdens het sporten. 

Wat je wel krijgt, is een stevige horloge met een 1,39-inch OLED-scherm met een 454 bij 454 resolutie en een batterijduur van maximum 25 dagen zolang je de GPS niet gebruikt. Doe je dat wel, dan beperkt het gebruik zich tot enkele dagen. Of de Honor Watch GS Pro ook naar België komt is momenteel nog niet duidelijk. Op 7 september zal ze wel al verschijnen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here