Nokia 2.4
Beeld via Evan Blass.

Zowel de Nokia 2.4 als de 3.4 lekten recent online uit en het is vol spanning afwachten op een officiële aankondiging.

Wie op zoek gaat naar lekken rond smartphones, komt ongetwijfeld bij Twitteraar Evan Blass terecht. Hij lekte vorige week al de nieuwe Nokia 2.4 en doet dat vandaag ook met de Nokia 3.4.

Renders Nokia 3.4

Deze keer gaat het om officiële renders bedoeld voor de pers die op een of andere manier toch al het daglicht gezien hebben. Blass toont op zijn Twitter een line-up van voormalige Nokia’s en voegde daar op het einde de Nokia 3.4 aan toe. Veel extra informatie kregen we niet, maar op basis van de afbeelding kunnen we opmerken dat Nokia voor een nieuw, rond, camera-eiland heeft gekozen. De vingerafdrukscanner blijft behouden. Er werd duidelijk gekozen voor een andere achterkant die mogelijk minder vingerafdrukgevoelig zal zijn dan de glanzende achterkant van de Nokia 3.2 (derde positie in de afbeelding).

Gelekte specificaties Nokia 2.4

De Nokia 2.4 lekte vorige week al uit en daar is ondertussen iets meer over geweten, al is de informatie nog niet officieel bevestigd. Zo wordt verwacht dat de smartphone opnieuw minder dan 100 euro zal gaan kosten. Voor die prijs krijg je een 6,2-inch IPS-display met 16 miljoen kleuren en een resolutie van 720 x 1520 pixels (een 19:9 ratio). Het RAM-geheugen beperkt zich tot 3GB en de interne opslag zal slechts 32GB groot zijn, al kan je deze wel uitbreiden met een microSD-kaart. We verwachten twee camera’s van 13 en 2 megapixels en een selfiecamera. Ook 5W fast charging zal beschikbaar zijn voor de batterij van 4.000mAh.

Beide smartphones worden nog voor het einde van dit jaar verwacht, maar een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. 

Gerelateerde artikelen

Review Nokia 5.3: een uitstekende budgetsmartphone

Nokia 5.3 is een meer dan degelijk toestel dat gebruiksvriendelijk, maar ook budgetvriendelijk is.

Review Nokia 1.3: Smartphone zonder franjes

De Nokia 1.3 is gericht op de consument met een beperkter budget. Maar een lage kostprijs hoeft niet per sé een lage kwaliteit te betekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here