Nieuws

Android 11 is nu beschikbaar

Android 11
Gebruikers van een Pixel smartphone krijgen de finale versie van Android 11. Een betaversie is beschikbaar voor OnePlus, Xiaomi, OPPO en Realme.

De nieuwste versie van Android is gelanceerd. Android 11 legt de focus met zijn nieuwe functies voornamelijk op drie verschillende thema’s: communicatie, privacy en het controleren van smart devices.

Communicatie

In Android 11 kunnen chatgesprekken uit verschillende apps worden samengebracht op één plaats. Net zoals al werd gedaan bij Facebook Messenger worden berichten getoond aan de hand van een bubbel. Een klein icoontje verschijnt op je scherm dat je kan opentikken tot de volledige conversatie, zonder een nieuwe app te moeten openen. Hierdoor wordt multitasking in Android 11 nog gemakkelijker. Personen waarvan je geen enkel bericht wil missen zal je prioriteit kunnen geven.

Naast een nieuwe manier om gesprekken te voeren kan je in Android 11 nu ook een opname maken van wat er op je scherm verschijnt zonder een extra applicatie te moeten downloaden. Dankzij de ingebouwde schermopnamefunctie maak je gemakkelijk schermvideo’s met audio van je toestel of je microfoon.

Privacy

Apps die toegang vragen tot zaken als je microfoon, camera of locatie kan je in de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem eenmalige toegang verlenen. Wanneer de app in kwestie opnieuw toegang wil, zal het dit opnieuw moeten vragen. Zo behoud je de controle over welke toepassingen toegang hebben tot welke functies.

Bovendien zal Android toestemming die gegeven is aan apps die al lang niet meer gebruikt werden automatisch resetten. Je zal een notificatie krijgen om te vragen of je de toepassing toch nog toegang wil geven tot je informatie wanneer je de app opnieuw gebruikt.

Controle over smart devices en media

Google ziet je telefoon als controlepaneel voor al je slimme toestellen. De bediening van je verlichting, televisie of thermostaat breng je nu samen op je smartphone. Meerdere apps na elkaar openen is dus niet meer nodig. Via één knop open je nu het controlepaneel voor al je toestellen.

Voor alle smartphones met Android 11 is nu ook Android Auto draadloos beschikbaar, voor wie rijdt met een compatibele wagen. Welke wagens dat zijn vind je op de website van Android.

Toestellen

Wie in het bezit is van een Google Pixel 2, 3, 3a, 4 of 4a beschikt na de update over de finale versie van Android 11. Voor enkele toestellen van andere producenten is een betaversie beschikbaar. Dat zijn de OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 10 Pro, OPPO Find X2, OPPO Ace2, OPPO Reno3 4G, OPPO Reno3 Pro 4G en Realme X50 Pro. De update wordt ook nog verwacht op andere toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business