Huawei

Huawei heeft de tweede versie van het eigen besturingssysteem HarmonyOS vandaag aangekondigd.

Advertentie

Tijdens de Huawei Developer Conference heeft Huawei aangekondigd dat de Chinese technologiegigant zijn eigen HarmonyOS besturingssysteem naar een breed aanbod aan apparaten wil brengen, waaronder smartwatches, tv’s en smartphones.

De aankondiging kwam er van CEO Richard Yu, die verantwoordelijk is voor de consumententak van het bedrijf.  HarmonyOS is het plan B van Huawei, nadat het bedrijf door de Verenigde Staten op de zwarte lijst werd gezet en zijn toegang tot Android verloor. Ondertussen is het eigen besturingssysteem aan zijn tweede versie toe. 

Nog niet meteen voor smartphones

De beta van HarmonyOS 2.0 is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars, maar daarmee kunnen enkel nog maar applicaties ontwikkeld worden voor smartwatches, auto’s en televisies. Pas in december van dit jaar zal de beta voor smartphones beschikbaar komen en de hoop is dat de eerste smartphones in 2021 zullen verschijnen. Dat is hoognodig en we hopen ten zeerste dat deze met HarmonyOS aan boord wel indruk zullen weten te maken, want de P40 wist niet meteen indruk te maken op het vlak van gebruikservaring, hoewel het een krachtig toestel is dat veel te bieden heeft. 

Net zoals Android zal HarmonyOS open source zijn, waardoor Huawei hoopt om een platform te kunnen aanbieden dat interessant genoeg is voor ontwikkelaars. OpenHarmony ondersteunt momenteel nog alleen maar apparaten tot 128MB, maar dat zal 4GB worden in april volgend jaar om daarna in oktober te verdwijnen. 


Gerelateerde artikelen

Review Huawei P40 Pro: De smartphone die bijna perfect was

De Huawei P40 Pro heeft geen Google-diensten aan boord en is daarmee meteen een stuk minder gebruiksvriendelijk dan de gemiddelde Android-smartphone. Hij heeft heel wat goed te maken. Maar slaagt hij daar ook in?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here