Nieuws

Hoe Microsoft gamen betaalbaar maakt met de Xbox Series X en S

Xbox Series X
Microsoft begint de nieuwe console-oorlog met een wel heel scherpe prijszetting op verschillende vlakken. Kan een goedkope Xbox Series X het hart van de consument winnen?

De nieuwe generatie gaming consoles staat voor de deur. De Xbox Series X en de kleinere Xbox Series S zullen respectievelijk 499 en 299 euro gaan kosten. Om een nog bredere doelgroep aan te spreken, lanceert Microsoft een financieringsplan inclusief game-abonnement. Het is de eerste keer dat een soortgelijk plan beschikbaar is voor een nieuwe console.

Sterke prijszetting van consoles

De marketingstrategie van Microsoft rond de nieuwe Xbox is opmerkelijk. Zo biedt Microsoft eerst en vooral al de Xbox Series S aan, een goedkopere editie van de nieuwe console die enkel digitale games zal kunnen spelen en dus geen schijfjes gebruikt. Dit is iets dat concurrent Sony met de PlayStation 5 ook van plan is, maar met een prijskaartje van 299 euro wordt de console van Microsoft volgens geruchten tot 100 euro goedkoper. Een prijsverschil dat wel eens significant kan zijn. 

Verder is deze prijs ook in lijn met die van een andere populaire console: de Nintendo Switch. Deze console verkoopt nog steeds als zoete broodjes en Microsoft wil gamers duidelijk doen kiezen tussen een ‘oude’ console en een console van de nieuwste generatie. 

Games als diensten

Microsoft stopt daar echter niet en zet ook in op games als een service met de Xbox Game Pass. Diensten zijn hot in 2020 en toegang krijgen tot een enorme bibliotheek aan games voor een klein maandelijks bedrag is voor veel consumenten ongetwijfeld heel aantrekkelijk. De dienst breidt zich bovendien uit naar PC met de Xbox Game Pass voor PC en daar zullen ook een hoop games van ontwikkelaar Electronic Arts worden toegevoegd. Xbox overstijgt dus platformen, net zoals veel gamers de dag van vandaag. 

Zeer aantrekkelijk financieringsplan

Het plaatje wordt compleet gemaakt door het nieuwe financieringsplan dat Microsoft heeft aangekondigd. Voor 25 dollar per maand kunnen gamers toegang krijgen tot een Xbox Series S met de Game Pass Ultimate (het Xbox en PC aanbod samen). Een enorm goede koop voor consumenten wanneer je weet dat deze laatste apart al 15 dollar per maand kost. Voor 35 dollar kan je zelfs een Xbox Series X krijgen, zodat je ook fysieke games kan aankopen en spelen. Bij de lancering van de consoles op 10 november zal het financieringsplan beschikbaar zijn in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Zuid-Korea, Zweden en de VS.

Deze prijszetting is enorm agressief en het zal afwachten zijn hoe Sony hierop gaat reageren. Hun aanbod is met diensten zoals PlayStation Plus en PlayStation Now minder aantrekkelijk, maar PlayStation heeft zich altijd sterk gemaakt door het grote aanbod aan exclusieve titels. Of dat voldoende blijft voor de consument, wordt dé vraag van de komende generatie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business