iPhone-software

In iOS 14.2 zal het mogelijk zijn om in-app muziek te herkennen via Shazam. Apple maakt er nu een vaste functie van in iOS.

Advertentie

Ondertussen is het al zo’n twee jaar geleden dat Apple muziekherkenningsapp Shazam overnam. Er werd toen al gesuggereerd dat de iPhonebouwer grootse plannen met de dienst had, tot op vandaag was daar maar weinig van te merken. Nu blijkt uit de eerste bètaversie van iOS 14.2 dat er vooruitgang is.

Shazam in iOS 14.2

Op basis van de eerste bètagebruikers van iOS 14.2 zijn we te weten gekomen dat Apple een ingebakken functie voor Shazam heeft voorzien. Die functie zit vast in het bedieningspaneel dat je te zien krijgt als je van boven naar beneden veegt.

Volgens The Verge is er meer. Shazam kan nu ook muziek en audio uit alle mogelijke applicaties herkennen en doet dat dus niet alleen maar via de microfoon. Dergelijke functie was al jaren beschikbaar via Shazam voor macOS, maar wordt nu dus uitgebreid naar iOS.

iOS 14

Wanneer de uiteindelijke versie van iOS 14.2 zal uitgerold worden naar het grote publiek is onduidelijk. Sinds deze week is de 14e versie wel al beschikbaar met enkele kleine bugs. Zo zit er zelfs een fout in één van de meest handige features van het mobiele OS. In de nieuwe versie kan je namelijk de standaardbrowser – Safari – wijzigen naar bijvoorbeeld Chrome. Maar nu blijkt dat je iPhone die instelling ‘vergeet’ nadat het toestel opnieuw is opgestart. Vermoedelijk zal Apple dus niet té lang wachten met de uitrol van 14.2.


Gerelateerde artikelen

Deal tussen Apple en Shazam officieel afgesloten

Vorig jaar verscheen het nieuws dat Apple Shazam wou overkopen voor $400 miljoen. Intussen is de deal eindelijk afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here