Nieuws

Pinterest profiteert van iOS 14

Pinterest
De app zou een record aan dagelijkse downloads gehaald hebben ten gevolge van de komst van iOS 14. iPhonegebruikers trekken massaal naar Pinterest voor inspiratie voor hun thuisscherm.

Op zondag 20 september werd Pinterest maar liefst 800.000 keer gedownload op mobiele toestellen. Dat is een record voor het aantal downloads op één dag voor de app. En dat heeft het allemaal te danken aan Apple die vorige week iOS 14 lanceerde.

Twitter en Pinterest

In iOS 14, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor iPhones, is het mogelijk om je thuisscherm te personaliseren. Gebruikers deelden op Twitter hun creaties al onder de hashtag #iOS14homescreen. Nu blijkt dus dat ze ook Pinterest raadplegen om inspiratie op te doen. Op hun homepagina zijn een groot aantal aan ideeën terug te vinden voor personalisatie van je thuisscherm.

https://twitter.com/TomHarveey/status/1307811583536619520
https://twitter.com/dontfwitmee/status/1308069899118325764
https://twitter.com/meinistreisoat/status/1307998986981093377

Widgets

Die personalisatie van het thuisscherm kan door middel van widgets. Apple biedt er een aantal zelf aan, zoals die voor weer, nieuws of agenda, maar widgets zijn ook zelf aan te maken via externe apps als Widgetsmith, Color Widgets en Photo Widget. Als gevolg zijn deze apps nu ook de populairste gratis toepassingen in de App Store.

Shortcuts

Naast widgets maken velen ook gebruik van de Shortcuts app. Daarmee kunnen de icoontjes van een app ook gepersonaliseerd worden. De originele app wordt dan verborgen op het thuisscherm en het nieuwe icoontje kan de app via Shortcuts openen.

Generatie Z

Voor inspiratie over thema’s, icoonafbeeldingen of widgets trekken iPhonegebruikers nu dus naar Pinterest. En die gebruikers zijn voornamelijk afkomstig uit generatie Z. Pinterest zag dat deze gebruikers eerder al naar Pinterest trokken voor inspiratie over interieurinrichting en nu dus ook inrichting van hun online omgeving.

Ook maandag werd een enorme stijging in downloads genoteerd voor Pinterest. Toen zou de app maar liefst 680.000 keer gedownload zijn. Daarmee stijgt de app van plaats 47 naar plaats 5 in de lijst van populairste gratis apps in de App Store.

Wie zelf aan de slag wil gaan met de personalisatie van zijn thuisscherm zal vooral veel geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business