Nieuws

Samsung onthult Galaxy S20 FE voor 649 euro

Wilde je een Samsung Galaxy S20 maar was de prijs te hoog? Dan kan de Fan Edition misschien wel de oplossing zijn.

Samsung heeft gisteren een nieuwe uitbreiding van de Samsung Galaxy S20-reeks voorgesteld. Naast de S20, S20+ en S20 Ultra die we in februari al zagen verschijnen, voegt Samsung er nu ook een S20 ‘FE’ aan toe. FE staat voor ‘Fan Edition’, en is een verwijzing naar de Galaxy Note 7 Fan Edition. Dat was een goedkopere uitgave van de Galaxy Note 7, maar Samsung moest het toestel al snel uit de rekken halen omdat het toestel een te hoog brandgevaar had.

Net zoals de Note 7 FE destijds is de S20 FE een goedkopere versie van het vlaggenschip S20. Maar dat betekent niet dat het toestel van veel mindere kwaliteit is. Samsung belooft enkele van de beste eigenschappen van de S20 voor een voordeligere prijs. Volgens Marketing Manager van Samsung Belgium Davy Moons ging Samsung bij haar consumenten zelf te raad, om te vragen welke functies ze het vaakst gebruiken en wat ze zouden willen zien in een nieuw model.

Technische specificaties

De S20 overlaadde je als gebruiker met camera’s en geavanceerde camerafuncties. Daar wil de S20 FE op verder bouwen. Het toestel heeft een 32MP-camera met tetra-bining technologie, en aan de achterkant vinden we een camera-eiland met drie camera’s. Die hebben onder meer een nachtmodus, multi-frame processing en een 30x Space Zoom.

Het AMOLED-display is 6,5” groot, met een verversingsgraad van 120Hz. Dankzij de krachtige 7nm 64-bit Octa-Core Processor is 5G-ondersteuning uiteraard verzekerd, al kan je ook opteren voor een model zonder 5G. De 4500mAh-batterij zou probleemloos een volledige dag intensief gebruik moeten aankunnen: snelladen is mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Wie een Galaxy S20 FE wil, kan nog tussen enkele modellen kiezen. Een eerste beslissing die gemaakt moet worden is of je een meerprijs wil betalen voor 5G. Daarnaast moet je kiezen tussen een opslaggeheugen van 128GB of 256GB. De 4G-variant met 128GB kost 649 euro, met 256GB geheugen is dat 719 euro. 5G is natuurlijk een beetje duurder: 749 euro of 819 euro afhankelijk van hoeveel opslaggeheugen je nodig hebt. Daarmee is de 5G-variant wel duurder dan de ‘gewone’ S20, maar deze moet je dan eigenlijk spiegelen aan de S20 Ultra die meer dan duizend euro kost.

De Fan Edition is officieel verkrijgbaar vanaf 1 oktober. Ben je na het lezen van dit artikel al helemaal overtuigd, dan kan je de smartphone al wel preorderen via de website van Samsung. Doe je dat voor 1 oktober, dan krijg je een Gaming Pack of een Fit Pack cadeau.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business